Iz "Briona" opet se može prema gradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sredinom ovog tjedna ponovno je omoguceno skretanje ulijevo, prema gradu, vozacima koji izlaze iz poslovnog kruga poduzeca Brioni (kod stanice za tehnicki pregled te tvrtke) na Šijansku cestu.

Dosadašnja regulacija, koja je bila na snazi nepunih osam mjeseci, dozvoljavala je samo skretanje udesno, u smjeru Mercatora (što vozaci baš i nisu poštovali).

Vracanjem na staro, po nalogu Uprave cestovnog prometa, završena je burna prica koja je pocela u svibnju 2010. kada je po nalogu Grada zabranjeno skretanje ulijevo i iscrtana nova vodoravna signalizacija, a nastavila se tijekom ljeta kada je jedne subote zbog takvog rješenja 15 autobusa Briona protestiralo sporom vožnjom kroz centar grada.

Zabrana skretanja ulijevo otežavala je prometovanje autobusima Briona, koji su, da bi skrenuli u pravcu obilaznice i vozili prema Medulinu, Ližnjanu ili Premanturi, morali prvo voziti do Mercatora i tamo se okrenuti prema gradu. Iako su im iz Grada ukazivali da imaju i drugi izlaz iz poslovnog kruga (na obilaznicu), tim bi putem autobusi završavali na obližnjim semaforima i potom bi se mogli okrenuti tek na novom kružnom toku kod Kauflanda da bi došli natrag do obilaznice.


Podijeli: Facebook Twiter