Iz bankomata ukraden novac, u Dioni se zbraja šteta

Bankomat Zagrebačke banke je totalno uništen
Bankomat Zagrebačke banke je totalno uništen

Još uvijek nije poznato koliki je iznos novca ukraden iz bankomata Zagrebačke banke u Ulici Amfora u Červar Portu, koji je razvaljen u noći s petka na subote uslijed jake eksplozije izazvane plinom. Pljačka je izvedena po istom scenariju kao i dvije početkom 2011. godine. Za obijanje bankomata u Sv. Lovreču i Tinjana pljačkaši su uhvaćeni i u međuvremenu osuđeni. Inače, isti je bankomat opljačkan i 2009., a počinitelj do danas nije otkriven.

Pljačkaši su i ovoga puta koristili boce kisika i acetilena koje su nakon eksplozije koja je demolirala bankomat i prouzročila veliku štetu u trgovini Dione s čije se vanjske strane nalazio bankomat, ostavili na cesti. Dan nakon eksplozije djelatnici Dione su zbrajali štetu u prodajnom prostoru. Staklari su tijekom prijepodneva zamijenili desetak razbijenih stakala na izlogu dućana, dok unutarnja oštećenja u trgovini treba tek sanirati. Roba na policama koje su bile najbliže zidu na kojem je bankomat bio ugrađen razbacana je po trgovini, a sa stropa je od siline eksplozije palo podosta ukrasnih elemenata. Stakla je bilo posvuda, dok su blindirana vrata bankomata odbačena desetak metara u unutrašnjost prodavaonice.

Prema svemu sudeći eksplozija je bila prilično jaka, a detonacija se čula u cijelom Červar Portu. Jedna mještanka kazala nam je da je u subotu tijekom noći čula jak udarac za koji je mislila da se radi o udaru groma, a tek je ujutro doznala da je ustvari bila eksplozija. Dok smo odlazili s mjesta događaja zaustavio nas je jedan stariji mještanin.

- Jeste li sve poslikali sve? Super. To je slika našeg društva i situacije u kojoj se nalazimo, a prema svemu sudeći bolju sliku nećemo nikada gledati jer će situacija biti samo gora. Možemo zahvaliti našim vrlim političarima koji nas od '91 za ruku vode po samom rubu ljudske egzistencije aju određeni sumnjivi bogataši i tajkuni neće nikako biti dobro, kazao nam je rezignirano mještanin Červar Porta.

Policija je izvijestila tek da je nepoznati počinitelj provalio u bankomat, ali da detalje o kriminalističkom istraživanju u interesu istrage policija ne želi iznositi.


Podijeli: Facebook Twiter