Iz Bala uživo u hrvatske domove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Baljani i brojni gosti proteklog su se petka pokazali pravim domacinima. Naime, tada su se iz ovog pitoresknog mjesta ugodnog za oko, pa tako i za kameru, izravno prenosile emisije "Hrvatska uživo" i "Euromagazin", i to dan uoci Dana Europe.

Voditeljski tim s HTV-a - Maja Sever, Tina Šimurina, Robert Zuber i Nevena Rendeli, koja se javljala iz Pule - predstavio je ovo malo mjesto i njegove žitelje. Kamere su se nalazile na glavnom gradskom trgu ispred kaštela, potom u konobi Kamene price, pored crkve, pa su tako kadrovi iz cijele starogradske jezgre išli direktno u domove hrvatskih gradana.







U emisiji su uz domacine, koji su govorili o Balama, njihovim projektima i programima, poljoprivredi i proizvodnji ulja te turistickoj i gastro-ponudi, gostovali ili promatrali sa strane ugledni gosti - Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Manuel Salazar Palma, veleposlanik Kraljevine Španjolske, Alessandro Pignatti Morano Di Custoza, veleposlanik Republike Italije, Andrej Plenkovic, državni tajnik za europske integracije pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Hrvoj Dolenec, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije, Avis Beneš, voditeljica Informacijskog centra EU-a, Pero Bilušic, nacelnik Odjela za komunikacijsku strategiju, Juraj Jerin iz Ureda državnog tajnika za europske integracije te istarski župan Ivan Jakovcic.

Na trgu su se mogle kušati i razne delicije. Josip Pino Kuhar je sa svojim pomocnicima u 30 kila makaruna i pljukanaca dodao po sedam kila šparuga, ombola i kobasica, štand s pršutom je stigao iz Tinjana, iz Višnjana dobra kapljica, a naravno, nije nedostajalo ni glazbe. Uz jazz tonove te zvukove harmonike zadnji su kadar Baljani zadržali za svoju Limenu glazbu, a bila je to i prilika za mažoretkinje da pokažu svoje vještine.


Podijeli: Facebook Twiter