Iz Azerbajdžana dobre vijesti za Uljanik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovotjedni posjet predsjednika Ive Josipovica Azerbajždanu bio je uspješan i u gospodarskom smislu, jer su azerbajdžanske tvrtke na licu mjesta narucile dva broda iz hrvatskih brodogradilišta, sudeci prema jucerašnjem priopcenju iz Hrvatske gospodarske komore. Izvori Novog lista kažu da ce se brodovi graditi u Uljaniku.

U sklopu Josipoviceva posjeta, naime, potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta povela je delegaciju od 40 hrvatskih gospodarstvenika iz 28 poduzeca, koji su razgovarali s predstavnicima 140 tvrtki iz Azerbajdžana.

Domacini su pokazali zanimanje za poslovnu suradnju s hrvatskim poduzecima ne samo u brodogradnji, nego i u turizmu, energetici, graditeljstvu, infrastrukturnim radovima, u poljoprivredi, kemijskoj, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. "Može se reci da su hrvatski gospodarstvenici profitirali odlaskom u Azerbajdžan", zadovoljno je priopcio HGK.

Taj je posjet potvrdio da se hrvatsko gospodarstvo treba više okrenuti tržištima izvan EU-a, na kojima nema ekonomske krize. (B. Po.)


Podijeli: Facebook Twiter