Iz automobila turista ukradeni novčanici i fotoaparati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je, 9. srpnja oko 17 sati, na parkiralištu u Santoriovoj ulici u Puli, iz automobila VW, njemačke registarske oznake, otuđio dva novčanika s novcem i osobnim isprava te dva fotoaparata i mobitela.

Time je oštećena 18-godišnja njemačka državljanka za nekoliko desetaka tisuća kuna. Također, policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je u Taru, u razdoblju od 7. do 9. srpnja, iz otključanog automobila Opel, austrijske registarske oznake, otuđio novac i bankovne kartice. Time je oštećena 60-godišnja austrijska državljanka za više stotina kuna.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela. Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima.

Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno. (K. T.) 


Podijeli: Facebook Twiter