Iz asfalta raste krumpir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve su to su politicke smicalice, rekao nam je, izmedu ostalog, barbanski nacelnik Denis Kontošic kada smo ga upoznali s pritužbama mještana Puntere o katastrofalnom asfaltu u selu iz kojeg raste korov i krumpir. Mještani su se na korov iz asfalta požalili još prije godinu i pol dana i tada im je nacelnik Kontošic obecao da ce u suradnji s pulskom tvrtkom Cesta ponovno asfaltirati te dijelove ceste. Medutim, obecanje opcinara nije ispunjeno - asfalt u Punteri i dalje guta korov, a krumpir i dalje cvijeta.

Kontošic je napomenuo da su u nekoliko navrata izvodacu radova, tvrtki Cesta, reklamirali asfalt te ponovio da ce riješiti problem ne odgovorivši na pitanje kada. Kaže da je svjestan da ondje treba napraviti puno više od cupanja i špricanja korova, odnosno da je potrebno kopati 20 do 30 centimetara u dubinu, no kada ce radovi poceti, Kontošic nije znao odgovoriti.

- Opcina ima otvorene telefone od 0 do 24, stoga svi mještani i predsjednici mjesnih odbora mogu dobiti odgovore na svoja pitanja kad god hoce. Ne razumijem ovakav nacin komunikacije, tim više jer me nitko od tamošnjih mještana nije zvao za problem korova u asfaltu, rekao nam je Kontošic. Dodao je da smatra da su sva mjesta na Barbanštini "mali Pariz", jer su, za razliku od prijašnjih godina, gotovo sve lokalne prometnice asfaltirane.


Podijeli: Facebook Twiter