Iz arhiva 50 godina Ucilišta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Voditeljica likovne djelatnosti u Puckom otvorenom ucilištu Petra Pocanic i referent Andi Bancic osmislili su i postavili izložbu kojom su reminiscirani uspješni programi Puckog otvorenog ucilišta i posljednjih 50 godina. U Maloj galeriji okupio se dio redovne publike POUP-a, ali i bivši ravnatelji i umirovljenici ove ustanove.

Izložbu je otvorila dogradonacelnica Nadia Štifanic Dobrilovic, koja je izrekla niz pohvala na racun zaposlenih u POUP-u, koji i u vrijeme gospodarske krize velikim zalaganjem i znanjem uspijevaju održati zavidnu razinu kulturne ponude u gradu.



Ravnateljica Sanja Radetic Fatoric rekla je da su izložbom željeli posjetiteljima prikazati, podsjetiti ih na niz dogadanja, projekata i programa i to kroz materijale iz arhiva ustanove, kroz plakate, fotografije, kataloge, ljetopise…. pokazati da je POUP pravi ambasador kulture Poreca, ali i mjesto obrazovanja i napretka gradana.

Posebno je istaknula odlicnu suradnju i podršku Grada cijim je zalaganjem obnovljena Istarska sabornica, kazalište, palaca Zuccato, uredena Gradska knjižnica, a Muzej i Knjižnica odvojeni u samostalne ustanove.

Bila je to prigoda i da se ustanova zahvali svojim zaslužnim radnicima - podijeljene su zahvalnice bivšim ravnateljima, umirovljenicima i sada zaposlenima, a zahvalnicu Gradu Porecu preuzela je Štifanic Dobrilovic.



"Drago mi je vidjeti ispunjene dvorane i dobru posjecenost programa, a osobito me veseli mlada publika jer govori o nastojanju ove ustanove da odgaja djecu u kulturnu publiku. Cijenim i podržavam nastojanja da se oživi kulturni život grada zimi", rekla je dogradonacelnica.

Posebno su zanimljive bile price prvog ravnatelja Narodnog sveucilišta Paška Ukica i njegovih nasljednika Biserke i Ante Cukrova, Klaudija Žigantea, Marcele Milanovic i Irides Zovic.


Podijeli: Facebook Twiter