Iz ambulante u opasnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pristup vodnjanskoj ambulanti s prometne Istarske ulice je neprikladan i ugrožava sigurnost prometa, rekao je predsjednik vodnjanskog HNS-a Dalibor Britvic.

Na licu mjesta ukazao je da na cesti u blizini ulaza u dvorište ambulante, koji se nalazi na samoj prometnici, nema pješackog prijelaza ni treperecih svjetala, a sve to povecava mogucnost prometnih nesreca i žrtava.

- Zar netko treba poginuti da bi Grad nešto poduzeo? Ovo je naseljeno mjesto i ogranicenje je 40 kilometara na sat, a vozi se i 70. Frekventnost vozila je velika, a cesta nema ni nogostup, što dodatno otežava pristup ambulanti, navodi Britvic.

Kako se planira riješiti prometna problematika Istarske ulice, pitali smo gradonacelnika Vodnjana Klaudija Vitasovica. On u svom dopisu navodi da je Grad postavio prometno ogledalo nasuprot dvorištu ambulante.

- Rješenje ne vidimo u postavljanju pješackog prijelaza na ovoj poziciji u zavoju jer je ona izuzetno opasna i tehnicki neizvediva. Eventualno bi se ulaz mogao preseliti 30-ak metara južnije u smjeru Pule ispod zavoja. No, u posljednje vrijeme sve više razmišljamo o preseljenju ambulante u neku novu zgradu, dodao je gradonacelnik.


Podijeli: Facebook Twiter