Ivušić: Opravdali smo trenerovo povjerenje

Dočekao priliku - Ivica Ivušić
Dočekao priliku - Ivica Ivušić

Računajući i dvojac koji više ne stanuje na "Drosini", Petra Franjića i Adisa Hadžanovića, u dosadašnjih 16 odigranih kola dres Istre 1961 oblačilo je 30 igrača. Poprilična brojka ako se pogleda u bližu povijest i vidi da su "zeleno-žuti" kompletnu sezonu 2012./2013. izgurali samo s 28 igrača. Čast da zaokruži tu brojku dobio je u Maksimiru 20-godišnji Ivica Ivušić, kojem je trener Robert Rubčić, pomalo iznenađujuće, odlučio ukazati povjerenje da čuva pulsku mrežu na gostovanju kod "vječnog" prvaka Hrvatske.

Iznenađujuće, jer je sam Rubčić dva dana ranije najavio da će protiv Dinama braniti Vanja Iveša, da bi se onda u "pet do podne" odlučio na promjenu te su tako "zeleno-žutu" mrežu u tri prvenstvena ogleda u nizu čuvala trojica različitih golmana. U 14. kolu na gostovanju kod Intera branio je Iveša, potom je na "Drosini", u srazu sa Zagrebom, povjerenje dobio Brkić, da bi se Dinamu Rubčić odlučio suprotstaviti s Ivušićem na golu.

- Trener Rubčić je u subotu dok smo bili u karanteni došao kod mene u hotelsku sobu i rekao da se psihički pripremim jer da ću sutradan započeti utakmicu - prisjetio se Ivica Ivušić trenutka kad je saznao da će upisati službeni debi za Istru 1961. - Sigurno da mi nije bilo svejedno što će mi prva utakmica biti baš gostovanje protiv Dinama, no ostao sam pribran. Istina, prvih 15-20 minuta imao sam laganu tremu, ali ona je brzo prošla i onda sam se opustio i pokazao svoje pravo lice.

Pravo lice pokazala je i kompletna "zeleno-žuta" momčad, koja je na utakmicu bila ispraćena kao na put bez povratka na kojem su mnogi očekivali da će zabilježiti malu rezultatsku katastrofu.

- Ja uopće nisam razmišljao na taj način, razmišljao sam skroz drugačije, vjerovao sam u momčad i ispalo je da sam bio u pravu. Borili smo se, dali smo sve od sebe i stvarno je šteta što na kraju nismo izvukli barem bod, jer smo mogli - uvjeren je Ivušić, ispred kojeg je trener Rubčić u Maksimiru odlučio postaviti dvojicu najmlađih stopera koje ima na raspolaganju, Kenana Hadžića i Renata Gojkovića. - Možda se to nekome učinio kao malo riskantan potez, ali mislim da smo svi odreda odradili odličnu utakmicu, pružili svoj maksimum i odužili se na neki način treneru na ukazanom povjerenju, dodao je. (I. CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter