Ivoševic umjesto Bulica?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualnog direktora Hrvatske turisticke zajednice Niku Bulica, koji je na toj poziciji vec 12 godina, vec se neko vrijeme u medijima "smjenjuje", prvenstveno zbog toga jer mu krajem godine istjece vec treci mandat. Bulic uz to dolazi iz HDZ-ovih redova, pa se s toga postavila i teza da je njegov odlazak neminovan.

Pocelo se spekulirati s novim imenima koja bi ga mogla zamijeniti a najnovije teze govore da bi novi ministar turizma Veljko Ostojic na tom položaju želio vidjeti nekog iz Istre, iako je jasno da ce se o tome odlucivati putem javnog natjecaja koji bi uskoro trebao biti raspisan.

Tako se posljednjih dana u javnosti pojavila informacija da bi direktor istarske Turisticke zajednice Denis Ivoševic navodno mogao biti zainteresiran za mjesto prvog covjeka HTZ-a. Ivoševic, koji je na mjesto direktora županijskog TZ-a došao prije godinu i pol dana, rekao nam je da ne zna otkud se takva informacija pojavila jer, kako kaže, nitko ga do sada nije kontaktirao. Doduše, na pitanje bi li se javio na novi natjecaj za izbor direktora HTZ-a, koji bi trebao uskoro osvanuti, nije imao komentara.

Ivoševic je prije dolaska u TZ bio procelnik županijskog Odjela za turizam i na mjesto celnika istarskog TZ-a došao je nakon naglog odlaska dotadašnjeg direktora Tomislava Popovica. I tada je, doduše, prije samog raspisivanja novog natjecaja za upražnjeno mjesto govorio da nema namjeru napustiti spomenuti odjel, što je vjerojatno i bila istina.

Medutim, na kraju se ipak predomislio, a kada ga se pitalo zbog cega, jednostavno bi kazao da za komentar pitamo župana Ivana Jakovcica.

Medu turistickim djelatnicima u Istri, kao i u ostatku države, rasprava o mjestu direktora HTZ-a je nakon parlamentarnih izbora jedna od vrucih tema. Naime, kako se može cuti u turistickim krugovima, novi ministar, koji je po funkciji i predsjednik nacionalne turisticke zajednice, na tom mjestu priželjkuje nekog iz Istre s kim je i dosad dobro suradivao.

Tako se moglo se cuti da su postojali razgovori s mladim direktorom Istraturista Željkom Kukurinom ali i s Tomislavom Popovicem, sadašnjim direktorom Maistre. Medutim, obojica poprilicno cijene svoje sadašnje pozicije u istarskim hotelskim tvrtkama i nisu ih voljni napustiti.

Novi je ministar prije samih izbora, kad smo ga pitali što ce biti s Bulicem i zašto još uvijek nije raspisan novi natjecaj, vec jednom jasno i glasno kazao da se mora sastati turisticko vijece HTZ-a i po redovitoj proceduri raspisati novi natjecaj za izbor direktora. Kada stignu molbe, vijece ce odabrati najboljeg kandidata, porucio je.

Tada se u javnosti spekuliralo i s imenom nekadašnjeg direktora opatijskih Liburnia Riviera Hotela Kristiana Stanicica, no izgleda da je takav scenarij sada manje vjerojatan. Ocito ce se još neko vrijeme morati pricekati dok novi ministar aktivno ne zapocne s radom. No prema svemu sudeci, HTZ ocekuju velike promjene jer je Ostojic neposredno nakon izbora najavio reorganizaciju i profesionalizaciju sustava turistickih zajednica. (Piše Barbara BAN)


Podijeli: Facebook Twiter