Ivoševic rješenje za pat-situaciju?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je Vijece županijske Turisticke zajednice, na osnovi pristiglih prijava s nedavno objavljenog javnog natjecaja, jucer trebalo odluciti tko ce u iduce vrijeme voditi TZ, do dogovora nije došlo. Navodno ce se kandidature za novog direktora, nakon odlaska Tomislava Popovica u Atlas, ponovno razmatrati sljedeci ponedjeljak na novoj sjednici vijeca. Do tada ce funkciju direktora i dalje obnašati Popovic.

Na natjecaj je pristiglo pet prijava, a imena kandidata više-manje na tragu su prica iz turistickih kuloara uoci raspisivanja natjecaja, a o kojima smo vec pisali. Poznata su cetiri imena - procelnik županijskog Odjela za turizam Denis Ivoševic, bivši direktor županijskog TZ-a i direktor županijske tvrtke Istra golf dizajn Branko Curic, direktor grupne prodaje Valamara Giorgio Cadum te direktor predstavništva Hrvatske turisticke zajednice u Milanu Klaudio Stojnic, koji je nedavno dobio premještaj u Prag.

Peta osoba koja se javila na natjecaj je Puljanin Anmir Kos, koji se na natjecaj za direktora TZ-a javio i prije pet godina kada je Popovic izabran. U to vrijeme javio se na oba raspisana natjecaja, s time da je prvi bio poništen jer Kos nije udovoljavao uvjetima, a vijece nije bilo zadovoljno radom Curica, pa su se željele pogledati dodatne ponude. U drugom navratu Kos takoder nije imao srece jer je izabran Popovic, kojeg su hotelijeri prakticki nagovorili da se kandidira.

Iako ostaje nepoznanica o cemu je jucer vijece raspravljalo i zašto je odlucilo izbor novog direktora ostaviti tek za sljedeci tjedan, ocito je da se hotelijeri i novi predsjednik TZ-a župan Ivan Jakovcic nisu uspjeli dogovoriti o svima prihvatljivom kandidatu.

Jasno je, naime, da hotelijeri podržavaju Caduma, koji dolazi iz njihovih redova i koji bi najvjerojatnije dobro zastupao njihove interese. S druge strane, ocito je da i politika ima svoje igrace. Od ranije je poznato da je izabranik politike Curic (i sam clan Jakovcicevog IDS-a), medutim njegov ponovni izbor bila bi pljuska u lice hotelijerima koji su ga prije pet godina maknuli s te funkcije jer nisu bili zadovoljni njegovim dotadašnjim radom.

Zato je najvjerojatnije molbu predao i Ivoševic, iako je prije desetak dana za Glas Istre demantirao svoju kandidaturu kazavši da je iznenaden što se prica o tome da bi on mogao biti potencijalni kandidat za to mjesto


Podijeli: Facebook Twiter