Ivona Verbanac otvorila atelje

Ivona
Ivona

Ivona Verbanac, diplomirana grafička dizajnerica, slikarica i multimedijalna performerica, otvorila je u subotu atelje u Ulici Alda Negrija.

- Ovo neće biti samo moj studio za dizajn i atelje, nego i galerija u kojoj ću rado ugostiti svoje kolege, prijatelje i studente. Za sljedeću sezonu već imam najavljene dvije izložbe, kaže Verbanac.

Budući da joj je prvi susjed atelje akademske likovne umjetnice Tee Bičić, a oba se nalaze u neposrednoj blizini crkve Sv. Marije Tješiteljice u kojoj se nalazi zbirka sakralnih umjetnina, dvije umjetnice računaju na atrij crkve kao javni prostor za okupljanje i druženje prilikom svojih samostalnih i zajedničkih projekata.

S ova tri objekta zaokružen je novi umjetnički punkt, prvi koji se ne nalazi u starom gradu. Funkcionalnost atrija umjetnice su dokazale u protekla dva mjeseca organiziravši u njemu frizersko - umjetnički performans, vjenčanje i krstitke.

Ivona Verbanac diplomirala je na Novoj umjetničkoj akademiji u Milanu. Izlaže od 1998. godine i do sada je zabilježila 30 samostalnih i 40 skupnih izložbi i performansa.

Ove godine pozornost kritike i publike plijeni njen ciklus slika "Deep Blue", koji je trenutačno izložen u ateljeu. "Vatreno plave" slike, kako ih je nazvao jedan kritičar, i performans u prozirnoj loptu u bazenu činili su Istarski kortil, rad kojim se u kolovozu predstavila na varaždinskom Špancirfestu. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter