Ivona Gudelj I Petar Ćurić kandidati HDZ-a za dogradonačelnike Pule

Mirko Jurkić, Ivona Gudelj i Petar Ćurić  (Regiona express)
Mirko Jurkić, Ivona Gudelj i Petar Ćurić (Regiona express)

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Pule Mirko Jurkić predstavio je danas kandidate za svoje zamjenike, ali i smjernice izbornog programa s kojima će ići prema glasačima i građanima Pule. Kandidati su Ivona Gudelj, 28-godišnja ekonomistica, te 37-godišnji Petar Ćurić, akademski glazbenik.

- "Vidljivo je da je HDZ okrenuo u Puli novu stranicu krenuvši u izbore s nekim novim mladim licima za novu Pulu. Zato i slogan "Novi ljudi! Nova Pula", rekao je Jurkić.

Govoreći o smjernica izbornog programa, naglasio je da Pula nije najskuplji grad u Hrvatskoj, već Pula mora biti grad s najvećim životnim standardom u Hrvatskoj. Zatim se osvrnuo na parking u gradu za što smatra da je potrebna podzemna parking garaža na nekoliko nivoa s privilegiranom parking kartom za građane Pule i to do 50 posto, a obećao je i 50 posto jeftiniji gradski prijevoz. U konačnici je naglasio da se Pula mora okrenuti rivi i da se građani moraju vratiti na rivu. Posebno je istaknuo da Pula mora imati nultu toleranciju na kriminal i drogu.

Ivona Gudelj, v.d. predsjednica mladeži HDZ-a, istaknula je da će se baviti ekonomskim i socijalnim temama te smatra da Pula mora biti socijalno osviještena, a da će se smanjenjem rastrošnosti gradske uprave moći sufinancirati lijekovi za umirovljenike u iznosu od 100 posto iznosa. Težit će se i besplatnim vrtićima i besplatnim udžbenicima za sve školarce, a osim toga planira da se izgrade posebni domovi za Hrvatske branitelje.

Petar Ćurić, poznati je pulski akademski glazbenik, koji je obećao da će se udvostručiti financiranje INK Pula i povećanje ansambla. Pošto bi se Ćurić bavio glazbom, kulturom i sportom, najavio je spomenik Mati Parlovu na Giardinima, Olimpijski bazen od 50 metara, jer, kako sam kaže, ako može Vukovar, može i Pula. Po njemu Pula je rokerski grad i on će se zalagati da se baš u Puli otvori prvi hrvatski Rock'n'roll muzej. (G. I.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter