Ivo Miletić: Gunjanima je odobrena pomoć u hrani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Isporuka hrane za stradale u poplavama u Gunji odobrena je dva sata nakon što je stigao zahtjev i specifikacija Crvenoga križa, potvrdio je u petak Hini pomoćnik ministra gospodarstva i ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe Ivo Miletić upitan za komentar navoda Crvenoga križa da su im prazna skladišta.

Crveni križ izvijestio je da u Gunji još uvijek 443 ljudi ne može opstati bez pomoći u hrani, a da su skladišta Crvenoga križa prazna.

Miletić naglašava da je Ravnateljstvo za robne zalihe uvijek promptno reagiralo te navodi da je temeljem specifikacije Crvenoga križa, koju su zaprimili u četvrtak u 10 sati, u 12 sati izdan nalog za isporukom hrane.

Riječ je o 2200 kilograma junećeg mesa, 400 kilograma svinjskoga mesa, 8 tona brašna, 500 kilograma smrznutoga graška te po 500 kilograma konzerviranih mahuna i đuveča, navodi Miletić.

"Odobreno je sve što je Crveni križ tražio", kaže Miletić te podsjeća da je Ravnateljstvo za robne zalihe Ministarstva gospodarstva na poplavljena područja slalo sve što je od njih zatraženo i to u rekordnome roku.

"U načelu smo to isporučivali u manje od 24 sata", kaže Miletić.

Napominje i da je iz robnih zaliha temeljem Vladinih odluka na poplavljena područja dostavljeno hrane i druge robe u vrijednosti 35 milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter