Ivo Josipovic na Trci na prstenac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ovogodišnjoj, 35. jubilarnoj Trci na prstenac u Barbanu, koja ce se održati u nedjelju, ocekuje se deset tisuca posjetitelja, a pocasni gost bit ce hrvatski predsjednik Ivo Josipovic, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

- Manifestacija je u teškoj financijskoj situaciji, istaknuo je predsjednik društva Trka na prstenac Mladen Kancelar. Dodao je da su od 2008. sponzorstva smanjena za 60 posto pa sada moraju naplacivati ulaznice. Istarska županija je u proteklim godinama pomagala Trku, a pokrovitelj ce biti i ove godine.

- Trka na prstenac pocela je davne 1696. godine i ponovno je startala 1976. pa je sad nanizala vec tri i pol desetljeca održavanja. Lani su pocele pripreme za njen ponovni uzlet te je prvi put došao jedan hrvatski predsjednik, Stipe Mesic. Tu je pocela i faza koja donosi promjene u financiranju, rekao je nacelnik Barbana Denis Kontošic.

Mesic je lani u prosincu u povodu Dana opcine proglašen pocasnim gradaninom Barbana te je ustanovljen i prijelazni štit, koji je lanjskom slavodobitniku Toniju Uravicu urucen prvi put. Ove ce godine prijelazni štit pobjedniku predati predsjednik Ivo Josipovic.

Trka na prstenac održat ce se u nedjelju s pocetkom u 17 sati na barbanskom Gradišcu. Natjecat ce se 16 konjanika koji su prošli kvalifikacije 25. srpnja - Kristijan i Andrej Kancelar, Gvido Babic, Petar Bencic, Mario, Mauricio i Danijel Uckar, Samuel Štokovic, Toni Uravic, Željko Radola, Bruno Kožljan, Maksimilijan Rojnic, Milio Grabrovic, Gordan Galant, Goran Špada i Aleksa Vale, a rezerve su Nandi Radola i Danijel Broskvar.


Podijeli: Facebook Twiter