Ivo Josipović na pulskoj tržnici prikupljao potpise

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Prije dolaska na Sa(n)jam knjige, predsjednik Ivo Josipović se na pulskoj tržnici zaustavio na štandu gdje IDS s partnerima prikuplja potpise za njegovu predsjedničku kandidaturu. Stranačke aktiviste kratko je pozdravio te rekao kako obilaženje dijelom provodi kao predsjednik, a dijelom je to u sklopu programa predizborne kampanje. Na novinarsko pitanje planira li ukoliko dobije sljedeći mandat biti oštriji u svom odnosu prema Vladi odgovorio je kako to nije pitanje oštrine.

- Svatko ima svoj program, Vlada ima svoje dužnosti za koje dogovara narodu, a predsjednik republike svoje, za koje također odgovara narodu. U svom sam prvom mandatu imao potpuno jednak odnos prema obje Vlade, nastojao sam poticajno djelovati te biti kritičan u onoj mjeri u kojoj je to primjereno funkciji predsjednika koji po Ustavu, Vladi mora biti partner. Kad neki prigovaraju da nisam bio dovoljno oštar, to govore zato što opozicija nije radila svoj posao. Predsjednik republike nije opozicija niti jednoj Vladi, pa joj nisam bio ni ja jer bi se tako smisao institucije predsjednika izgubila. Moj odnos će u drugom mandatu, bez obzira koja Vlada bila, biti isto tako potpuno jednak, konstruktivan, partnerski i motivirajući, rekao je predsjednik Josipović.

- Drago mi je što smo predsjednika ugostili u našem gradu te što sam imao priliku dati mu osobnu podršku, potpisati njegovu kandidaturu. Vjerujem u njegov program kao i da će i u drugom mandatu predsjednik Republike Hrvatske biti dr. Ivo Josipović, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Boris Miletić.

Uvijek nam je drago kad predsjednik dođe u Istru rekao je župan Valter Flego.

Posebno nam je drago kad predsjednik Istru uspoređuje s drugim regijama, ističem regijama, jer se on u svojim ustavnim promjenama koje zagovara zalaže za Istru kao posebnu regiju što je nama jako važno. Zalaže se za decentralizaciju, stoga vjerujem da ćemo doživjeti ostvarenje takvih najava za još jačom decentralizacijom cijele Hrvatske i definiranjem regija, a Istra je zasigurno jedna od hrvatskih regija, istaknuo je Flego. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter