Ivo Gamulin nastupio u Labinu

(A. ŠĆULAC)
(A. ŠĆULAC)

U tjednu prepunom koncerata, lokalnih fešti i brojnih kulturnih događanja, dogodila se jedna neočekivano hladna, za kolovoz gotovo neugodna večer. Malobrojna publika koja se netom prije početka koncerta okupila ispred ljetne pozornice na Špini u labinskoj starogradskoj jezgri, stisnula se u sjedeći auditorij i kroz tihi žamor nestrpljivo čekala da se pjevač i maestro popnu na pozornicu.

Otvaranje koncerta pripalo je sjajnoj posveti velikom “kralju” Elvisu, nakon čega su se redale obrade domaćih i svjetskih velikana šansone, soula i talijanske kancone. Ivo Gamulin besprijekornim je izvedbama još jednom podsjetio kako vrijednu ostavštinu imaju i koliko nam nedostaju Nat King Cole, Ivo Robić, Lucio Dalla, Vinko Coce… Dobar dio ovog sat i pol dugog nastupa bio je ispunjen melodijama Mediterana, talijanske kancone i dalmatinske šansone, koje su kroz topli Gamulinov vokal ravnomjerno “kontrirale” iznenađujuće hladnoj labinskoj noći.

Do sredine koncerta, auditorij se gotovo u potpunosti napunio, a osjetilo se to itekako - kroz gromoglasne aplauze koji su ispratili baš svaku Gamulinovu pjesmu, te sve češću duhovitu i  prisnu komunikaciju između pjevača i publike. Na koncu, isplatilo se biti odvažan, izići u "frišku" ljetnu noć i odslušati nastup vrhunskog vokalnog majstora, koji se na samom kraju spustio među publiku i najvjernijim Labinjanima poklonio dva bisa.Baš šteta za one manje hrabre – propustili su jedno od najugodnijih glazbenih iskustava ovoga ljeta. (A. ŠĆULAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter