Ivo Antunovic i bend u pulskoj Luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Glazbenim susretima srijedom u MMC-u Luka pitkim popom uz malo jazza predstavio se pulski kantautor Ivo Antunovic sa svojim bendom. Prije nego što su su izveli cetiri pjesme, vidjeli smo spot "Princezo moga sna", sastavljen od fotografija 12 fotografa iz Hrvatske s kojima je Antunovic stupio u kontakt preko Facebooka te je potom fotografije spojio.

Radi se o fotografijama prirode za koje Antunovic kaže da su vezane uz tekst i pricu pjesme, a sam spot je kaže, amaterski i iskljucivo za YouTube.

Od pjesama, dva puta smo culi "Otok", zatim "Savršen dan" te baladu "Zauvijek" koju je Ivo izveo s ocem Željkom na klavijaturama. Antunovicev bend inace cine gitarist Dalen Bojic, basist Bojan Uležic, saksofonist i klavijaturist Vedran Mijic i bubnjar Toni Pernic. Njihov debi album bi trebao izaci pred ljeto, a snimaju ga u studiju 3 Radio Pule pod vodstvom Alda Spade Ptice.

U razgovoru s Natašom Petric Tashom prije koncerta Antunovic je otkrio da se kantautorstvom bavi vec 18 godina, no glavni poticaj bio mu je kada je upoznao ovu ekipu koja je mlada od njega. Iako je, kako je rekao, on glavni u projektu, njegovi kolege glavni su kada se radi o aranžmanima.

"Sebe doživljavam s autorske strane, a sa strane izvedbe kao lijevo smetalo", otkrio je Tashi kojoj je kazao i da pjesme nastaju dosta dugo jer je "perfekcionisticki nastrojen".

Napomenuo je da ce ostale pjesme na albumu biti drukcije od "Princeze moga sna" i onog što su izveli sinoc, malo više u pop stilu. Kaže i da je danas, kada su ljudi malo depresivni, ideja njegovih pjesama pozitivizam, koji je pokušao prenijeti na publiku u kratkom nastupu koji je ujedno bio i njihov prvi zajednicki koncert. (M. RADIC; snimio N. LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter