Ivicic: Nastavlja se projekt Brijuni rivijera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se na zadnjoj sjednici županijske skupštine moglo zakljuciti da projekt Brijuni rivijera nema perspektivu, direktor istoimene tvrtke Ratomir Ivicic uvjerava nas da tome nije tako. Naime, župan Ivan Jakovcic je pred vijecnicima konstatirao da je bivša opozicija odgovorna što je projekt doveden u pitanje, jer se hereticki postavila prema projektima kao što su izgradnja golf igrališta ili Brijuni rivijera zbog cega su izostala milijunska ulaganja.

Premda Jakovcic veli da se zbog tih kritika povukao, umjesto da je nastavio gurati projekt, teško je vjerovati da je to ucinio zbog prozivki i neslaganja bivših opozicijskih kolega osobito kada se prisjetimo njegovih izjava da se radi o obicnim politickim marginalcima koji bezuspješno rade sve kako bi stopirali projekt. Takoder, teško je povjerovati da je nekolicina marginalnih opozicijskih vijecnika imala dovoljno kredibiliteta blokirati tako važan županijski i državni projekt, kakav je Brijuni rivijera.

Ovu županovu konstataciju prokomentirao je Ratomir Ivicic, rekavši da je o svemu kontaktirao Jakovcica koji mu je potvrdio da u prenošenju njegovog izlaganja nedostajao bitan dio, a to je "da se sve aktivnosti intenziviraju kako bi se projekt što brže pokrenuo".

- Dakle, Brijuni rivijera se ne gasi niti se Istarska županija povukla iz tog projekta. Naprotiv, ubrzano se radi na rješavanju svih otvorenih pitanja u cilju što skorije realizacije donesenih zakljucaka s posljednje sjednice Nadzornog odbora kada je dogovoreno da se ostvare kljucni preduvjeti za raspisivanje natjecaja do kraja godine, rekao je Ivicic.

Naglasio je da se s predsjednicom NO-a Brijuni rivijere, ujedno i ministricom Biancom Matkovic redovito komunicira, a sve radi rješavanja odredenih problema u kojima zajednicki sudjeluju. Nažalost, nije nam prenio što konkretno misli ministrica Matkovic i koje probleme zajedno rješavaju, dodavši tek da su se posljednji put culi prije 10-ak dana. Na pitanje kakav je sadašnji stav Vlade o kapitalnom projektu kojeg vec duže trese kriza odgovorio je "da ako mislite na stav Predsjednice Vlade Republike Hrvatske, moram reci da nisam imao priliku osobno razgovarati s gospodom Kosor pa ne mogu prenijeti njezin stav".

- Medutim, župan Jakovcic je nedavno imao sastanak s premijerkom na temu Brijuni rivijere te ju je upoznao sa svim aktivnostima koje je potrebno privesti kraju u što kracem roku. Predsjednica Vlade projektu je dala jasnu i nedvosmislenu podršku te se u tom smislu ocekuje i nastavak realizacije svih dosadašnjih aktivnosti, istice Ivicic.

Posljednja informacija o dinamici projekta zasniva se tek na neslužbenoj potvrdi da bi se drugi krug natjecaja za lokacije Pineta i Hidrobaza trebao raspisati ovog proljeca, a na njega ce se, uz vec zainteresirane ulagace, moci javiti i svi ostali domaci i medunarodni ulagaci, uz uvjet otkupa natjecajne dokumentacije. Ocekuje se da bi se natjecaj za preostale dvije lokacije Sv. Katarina i Muzil, raspisao krajem ove ili pocetkom iduce godine.


Podijeli: Facebook Twiter