Ivica u Shladmingu starta s brojem 24

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivica danas (početak super G-ja u 11 sati), sa startnim brojem 24, vozi jedanaestu utrku na svjetskom prvenstvu. Prvu je vozio prije 14 godina u Beaver Creeku. Bio je 32. upravo u super G-ju, no nije dočekao iduću utrku. Pao je na treningu spusta, završio u ogradi i ozlijedio medijalni kolateralni ligament lijevog koljena. Danas ga uglavnom muči desno koljeno.

- Zdravlje je solidno. Situacija s desnim koljenom bila je malo lošija poslije Moskve i onog skoka, ali sad je sve u redu - kaže Ivica Kostelić čije će se utrke posebno pratiti u Hrvatskoj.

U legendu je ušao zlatom u slalomu u St. Moritzu 2003. godine.

- To mi je najljepše sjećanje kad su u pitanju svjetska prvenstva, ali ne samo zato što je i Janica osvojila dva zlata.

Dvije godine kasnije predao je naslov u jednoj rupi u prvoj vožnji, napustivši Bormio bijesan kao ris.

- Netko je tu rupu napunio vodom! No, Bormio je ostao upamćen po Janičinu pothvatu, zlatnim medaljama u spustu, slalomu i kombinaciji. To je bilo genijalno!

Zato su se za Ivicu nastavile nezgode. U švedskom Äreu 2007. bio je 12. u kombinaciji, dok u slalomu nije završio drugu vožnju. Dvije godine kasnije u Val d'Isereu nije vozio nijednu utrku zbog problema s leđima koja su potpuno stradala poslije treninga spusta.

Konačno, prije dvije godine, zabljesnuo je u Garmisch-Partenkirchenu trećim mjestom u super G-ju.

Nepuna tri tjedna ranije Ivica je pobijedio u super G-ju u Kitzbühelu. Bila je to jedna od sedam siječanjskih pobjeda koje su ga odvele do ukupne pobjede u Svjetskom kupu. Ivica je tada jurio na valu bezgraničnog samopouzdanja.

- Sad bi bilo iznenađenje kad bi se danas tako nešto ponovilo. Bit će dosta važan ždrijeb brojeva. S favoritima treba biti oprezan, na svjetskim prvenstvima ne pobjeđuju oni iz prvog plana u koji sada spadaju Svindal, Jansrud, Ligety, Innerhofer, Reichelt...

- Jedna medalja. Bilo kojeg sjaja. Druga medalja bila bi bonus, priželjkuje Ivica u Schladmingu. (Z. HORVAT/NL)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter