Ivica Tucak: U novu epizodu pun optimizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Karta u ruke igraču, tako bi vaterpolski znalci prokomentirali najnoviji potez čelništva Hrvatskog vaterpolo saveza, koje je kormilo hrvatske reprezentacije, aktualnog olimpijskog pobjednika, dalo u ruke Ivice Tucka.

Riječ je o provjerenom znalcu ove igre, nekad zapaženom napadaču, a sad na sve strane hvaljenom treneru koji je, između ostalog, sa svojim bivšim klubom, Jadranom iz Herceg Novoga, znao iznenaditi favorite i osvajati Jadransku ligu.

- Postojale su određene naznake da se Ratko možda povuče nakon Olimpijskih igara i ja sam figurirao kao glavni kandidat. Daleko od toga da je to bilo onako kako se pojavljivalo u nekim medijima u kojima se navodilo da smo već bili nešto potpisali. Zaista sam sretan, osjećam veliku čast, a samim time i veliku obavezu i odgovornost. Jedva čekam da krenem u nove radne pobjede.

Puno se spominjalo Vaše ime, jeste li osjećali medijski pritisak?

- U miru sam očekivao Skupštinu HVS-a. Osjećam veliku sreću i čast. Biti trener bilo koje reprezentacije puno znači. Bit ću iskren, kad sam se počeo baviti ovim poslom jedina moja želja bila je jednog dana biti izbornik hrvatske reprezentacije. Biti izbornik reprezentacije koja je olimpijski pobjednik, doći na mjesto jednog trenera kao što je Ratko Rudić, ima zaista posebnu težinu.

Dolazite na mjesto velikog Ratka Rudića za kormilo trofejne momčadi, sigurno je i vaša glad za trofejima velika?

- Apsolutno. Prvi korak koji ću napraviti jest spojiti moju glad i želju igrača koji su olimpijski pobjednici da nastavimo dalje. Sport je takav da se nažalost vrlo brzo zaboravi što je dobro. To je i draž sporta. Novi dan nosi nove obaveze, mora se pokazati da ono što je bilo jučer nije bilo slučajno. Čeka nas puno obaveza. Uopće ne sumnjam da ćemo zajedno sa stručnim stožerom i cijelim Savezom nastaviti s dobrim rezultatima. Ne osjećam nikakav strah, pun optimizma idem u novu epizodu. Smatram da će ona biti uspješna. (Igor DUVNJAK/Novi list)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter