Ivica Tucak novi izbornik vaterpolista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predrag Sloboda, koji je u protekle dvije godine obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza, jednoglasno je na ornoj sjednici Skupštine izabran da i sljedeće četiri godine bude na čelu HVS-a. Za vrijeme njegovog mandata osvojeno je europsko zlato, Svjetska liga, dvije svjetske bronce i olimpijsko zlato.

Na Skupštini je imenovano i Stručno povjerenstvo HVS-a na čelu kojega je Perica Bukić, a članovi su Ratko Rudić, Milivoj Bebić, Zoran Roje, Ognjen Kržić i Boško Lozica, koje je odmah poslije Skupštine predložilo Upravnom odboru da novi izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije i nasljednik Ratka Rudića bude šibenski stručnjak Ivica Tucak (42).

Upravni odbor je prihvatio prijedlog Stručnog povjerenstva jer je Ivica Tucak između ostalog bio i pomoćnik Ratka Rudića u seniorskoj reprezentaciji, a kao trener juniorske reprezentacije Hrvatske osvojio brončanu medalju na EP-u u Beogradu 2008. te zlatno odličje sa SP u Šibeniku 2009. godine.

Kao trener Jadrana iz Herceg Novog dva puta je osvajao Jadransku ligu te dva naslova prvaka Crne Gore, kao i jedan crnogorski kup, dok je na početku trenerske karijere kao trener seniorske momčadi Šibenika u sezoni 2006./07. ušao u finale Kupa LEN-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter