Ivica Šurjak: Umoran sam od hrvatskog nogometa

Ivica Šurjak: Za rezultat se nikad ne pita, ali dobro je reći da smo mi dobili (M. ANGELINI)
Ivica Šurjak: Za rezultat se nikad ne pita, ali dobro je reći da smo mi dobili (M. ANGELINI)

Ivica Šurjak, uz Džonija Vilsona i Nenada Praliju, opet je zaigrao za Hajduka na veteranskoj utakmici u Savičenti koja je organizirana u sklopu Fešte mladega vina. Domaćini NK Sloboda iz Smoljanci, nažalost, izgubili su od hajdukovaca jedan - nula. Sa Šurjakom smo porazgovarali nakon utakmice.

- Za rezultat se nikad ne pita, ali dobro je reći da smo mi dobili. Nama je važnija ova fešta nakon utakmice, druženje, a dragi su nam i navijači u Istri. Ovdje ima puno hajdukovaca, Istra je na jedan način obojana u bijelo.

- Gdje ste sada, čime se bavite? Otkud vi u Savičenti?

- U Splitu sam, vodim restoran na vrhu Marjana, maka sam se iz baluna, ali se veteranski vrlo rado odazivam na pozive dragih prijatelja iz Smoljanaca. Prošle godine je ekipa iz Hajduka, Džoni i Pralija, došla u kontakt s njima i lani su napravili jedan krasan turnir, ja nažalost nisam moga doći. Tako je to postala tradicija, a sljedeći put ćemo mi malo njih pozvat da dođu do Splita. Danas nas je poslužilo i lipo vrime, sunce, malo smo se istrčali.

- Za Hajduk su igrali i gradonačelnik Pazina i načelnik Savičente?

- Je. Nisu nam puno nogometno pomogli, ali dobrodošli su bili u našu momčad. A sad ćemo se lipo družit i večerat skupa.

- Što mislite o današnjem nogometu u Hrvatskoj?

- Moram reći da sam umoran od hrvatskog nogometa, od ljudi koji rade u nogometu. Puno bi toga trebalo promijeniti na dobrobit nogometa. Postoje privilegije nekih klubova i to mi nije drago. Nadam se da će se ta situacija popraviti jer u nas je puno talentiranih igrača. Ovdje se rađaš s tim, pogotovo u Splitu, Dalmaciji, tu se rađaš kao igrač, talent, imaš i ljubav prema gradu, klubu.

- Danas su mladi više na internetu?

- Je, u moje vrime nije bilo interneta, svi smo igrali balun. Ja sam ima lipu karijeru. Mlad sam doša u Hajduka, sa 17 godina, napravija sam lipu karijeru i vani. Još gledam Hajduka, volim gledat utakmice i reprezentacije također, ali sam već umoran od nogometa.

- Ima li penzije od baluna?

- Vjerojatno za koju godinu to i mene čeka. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter