Ivica Prtenjaca dobio otkaz u Profilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dobri duh hrvatske književnosti Ivica Prtenjaca dobio je otkaz u Profilu na mjestu voditelja odnosa s javnošcu u sektoru izdavaštva ovog velikog domaceg nakladnika-knjižara. Šuškalo se to vec dulje vrijeme, neslužbeno se i znalo neko vrijeme, no sad je i službeno potvrdeno: nakon sedam godina i 1.000 predstavljanja knjiga novinari gube uvijek raspoloženog i susretljivog djelatnika važne nakladnicke kuce, a posjetitelji prezentacija njihovih izdanja gube pak duhovitog i lucidnog voditelja.

Prtenjaca nije htio dodatno komentirati ovu odluku vodstva njegove dosadašnje kuce, tek je izjavio da ce još neko vrijeme biti na godišnjem odmoru te da je tijekom ovih skoro sedam godina sigurno nekoga i povrijedio i razocarao, no moli ih da mu to oproste jer da nije bilo ni namjerno niti smišljeno. U svom je stilu svima zaželio dobro i, naravno, lijepo.

Do Krunoslava Krunica, direktora izdavaštva Profila i Prtenjacina direktno nadredenog, nismo uspjeli doci pa smo ostali uskraceni za njegov komentar, a ni drugi unutar kuce nisu bili rjeciti o Prtenjacinu odlasku. Ne znamo tako radi li se u njegovu slucaju o tehnološkom višku uslijed problema s likvidnošcu tvrtke ili je posrijedi bilo nešto drugo, no nije tajna da Profil prolazi kroz poslovne probleme.

Veliki uzlet koji je ova kuca doživjela u posljednjih nekoliko godina poceo se ispuhavati na ocito preambicioznom poslovnom planu koji je ukljucivao velik broj skupih knjižara po Hrvatskoj. Je li Prtenjaca samo jedna od žrtava te politike pitanje je, no sigurno je da je odsad na tržištu rada jedan vrsni knjižni djelatnik u potrazi za poslom. Na knjižnom cehu je sad da odgovori treba li mu jedan takav ili ne.


Podijeli: Facebook Twiter