Ivica Osim se krajem godine povlači iz nogometa

Ivica Osim (Arhiva)
Ivica Osim (Arhiva)

Legendarni bosanskohercegovački nogometni trener Ivica Osim koncem godine napustit će funkciju predsjednika Odbora za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Gostujući na Radiju BiH Osim je poručio da se povlači iz Nogometnog saveza BiH i neće imati nijednu drugu funkciju u nogometnim strukturama.

- Učinili smo što smo trebali učiniti. Skinuta je suspenzija saveza, uspjeli smo omogućiti i reprezentaciji i klubovima da se natječu, a uspjeli smo i financijski stabilizirati savez - naglasio je Osim.

Bivši trener Željezničara, Jugoslavije, Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda i Japana stigao je za kormilo Odbora za normalizaciju 18. travnja prošle godine, nakon što su UEFA i FIFA suspendirale savez jer čelnici NSBIH-a nisu željeli ukinuti trojno predsjedništvo. Suspenzija je ukinuta 30. svibnja, a predsjednik Uefe Michel Platini tada je naglasio da je zahvaljujući Osimu nogometna organizacija u toj zemlji spašena od propasti.

Skupština NSBIH-a na kojoj će se izabrati predsjednik i dva dopredsjednika bit će održana 13. prosinca, a Osim se nije kandidirao niti za jednu od ovih funkcija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter