Ivica Mudrinić novi predsjednik HUP-a

Ivica Mudrinić (M. MIJOŠEK)
Ivica Mudrinić (M. MIJOŠEK)

Na današnjoj sjednici Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) za novog predsjednika HUP-a jednoglasno je izabran Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a i predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost, priopćeno je iz HUP-a.

Moramo omogućiti kapitalu da stvara nova radna mjesta, što će pozitivno utjecati na rješavanje brojnih društvenih problema. Danas nemamo uvjete u kojima bi kapital mogao stvarati novu vrijednost i zato gubimo, rekao je Mudrinić i najavio da će se za to zalagati kroz HUP, u partnerstvu s Vladom, jer "nemamo vremena za beskrajna preispitivanja i rasprave".

Tvrdimo da smo prihvatili tržišnu ekonomiju, ali zapravo smo u velikom dijelu javnosti nepovjerljivi prema investitorima, često ih dočekujemo kao nužno zlo, sumnjajući u njihove dobre namjere. Istovremeno, očekujemo razinu socijalnih prava kakva postoji samo u bogatim i visoko konkurentnim društvima, naglasio je novi predsjednik HUP-a.

Na sjednici su također u Izvršni odbor HUP-a izabrani Tomislav Thür (izvršni direktor korporativnih poslova u Ini), Zdenko Adrović (predsjednik Uprave Raiffeisen banke), Gordana Deranja (generalna direktorica Tehnomonta iz Pule), Petar Lovrić (direktor i vlasnik poduzeća EKUS i Kadus), Željko Zadro (predsjednik i član Uprave Viro tvornice šećera) i Branko Zec (član Uprave Adris grupe). U Nadzornom odboru HUP-a su Branko Roglić (vlasnik grupacije Orbico), Antun Petrić (tvrtka Pluto) i Boris Galić (predsjednik Uprave Allianza). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter