Ivica Kostelic pobjednik u Wengenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trecu godinu uzastopce i cetvrti put u karijeri najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelic pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u Wengenu.

Prije Kostelica tri uzastopna slalomska trijumfa na stazi Meannlichen imao je samo legendarni Švedanin Ingemar Stenmark (1974, 1975, 1976). Kostelic je nakon prve vožnje bio na trecem mjestu, no sjajnim drugim nastupom deklasirao je konkurenciju stigavši do 22. pobjede u Svjetskom kupu.

Drugo mjesto sa 85 stotinki sekunde zaostatka osvojio je Švedanin Andre Myhrer, dok je treci bio Nijemac Fritz Dopfer sa 88 stotinki sekunde zaostatka. Prvoplasirani nakon prve vožnje Austrijanac Mario Matt završio je na cetvrtom mjestu sa skoro sekundom zaostatka.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodstvo je zadržao Austrijanac Marcel Hirscher sa 725 bodova, no Kostelic se približio na svega 30 bodova zaostatka. Na trecem mjestu je Švicarac Beat Feuz sa 545 bodova.

U poretku slalomaša Kostelic je povecao prednost i sada ima 485 bodova, Hirscher je drugi sa 360 bodova, dok je na trecem mjestu Švedanin Myhrer sa 295 bodova.


Podijeli: Facebook Twiter