Ivica Antukić opovrgava optužbe bivših zaposlenika


Ivicu Antukića, za kojim je u Bosni i Hercegovini u prosincu 2014. raspisana međunarodna 
tjeralica zbog krivičnog djela prijevare, a koji je u Puli, između ostalog, vlasnik triju kioska, nekolicina je bivših zaposlenika prije nekoliko dana u hrvatskim medijima, pa tako i Glasu Istre, optužila da neisplatu plaća i teške uvjete rada. Sama činjenica da je riječ o osobi s međunarodne tjeralice koja i dalje nesmetano obavlja poslove u Hrvatskoj usprkos tome što se prema toj istoj tjeralici od nadležnih organa očekuju mjere "hapšenja i 
ekstradikcije", bacila je posebno ozbiljno svjetlo i na izjave o navodnim neisplatama i šikaniranjima za koje su bivši zaposlenici optužili Antukića. 

Potpisali izjavu

Iako nam je ranije bio nedostupan, nakon objave teksta u nedjeljnom izdanju Glasa Istre Antukić nam se javio i dematirao izjave svojih zaposlenika. Ustvrdio nam je da su 
radnici isplaćeni do kraja i da je pogođen njihovim ponašanjem. Kako tvrdi, radnici Željko Valentić i Marina Ladavac-Nesimi, koji ga optužuju za neisplatu plaće, ne govore istinu, a uz to dodatno optužuje Valentića da ga je potkradao a kasnije, navodno, i ucjenjivao BiH tjeralicom putem mobitela i SMS poruka.

Za bivšu zaposlenicu Marinu Ladavac-Nesimi kazao nam je da će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu te da se u nju razočarao jer joj je pomagao kada joj je trebalo. Naveo nam je da mu je Marina dužna i da je potpisala izjavu o dugovanju, te da joj je pomagao kad je imala smrtni slučaj u obitelji.

Kako tvrdi, početkom studenoga prošle godine potpisali su izjavu o suglasnosti kojom Marina duguje njegovoj firmi Eko Martina Tobacco 4.726,94 kuna te 994,94 kune uz 
obavezu otplaćivanja kroz plaću.

Svi su obeštećeni

Uvijek na vrijeme dajemo plaću i ovo nam je hvala, kaže Antukić. Jednako tako, kada je riječ o optužbama o lošim uvjetima rada u kioscima, Antukić nam je ustvrdio da one 
također nisu istinite.

Na pitanje o tjeralici Antukić tvrdi da je trebala već biti ukinuta, no da nije još. 

Kada je riječ o tjeralici i svemu što se tamo navodi, svih 15 osoba je obeštećeno, imam dokumentaciju kod odvjetnika. Naime, kad je raspisana kontaktirao sam odvjetnika Krešimira Krsnika koji je pak kontaktirao naše ministarstvo te mi je povratno dao informaciju. Radi se na tome da se to ukine jer nam ta tjeralica smeta u poslovanju, tvrdi Antukić. (Mateo SARDELIN)

Reagiranje na tekst: "Ivica Antukić opovrgava optužbe bivših zaposlenika" 

Antukićeve tvrdnje su u potpunosti lažne 

Poštovani, 

Molim Vas da u skladu sa Zakonom o medijima objavite demantij izjave Ivice Antukića 
objavljene u Glasu Istre od 1. lipnja 2017. u članku Ivica Antukić opovrgava optužbe bivših zaposlenika" str.23, koja se odnosi na mene - da sam ga, citiram "potkradao, a kasnije, navodno i ucjenjivao BiH tjeralicom putem mobitela i SMS poruka". Navedene tvrdnje su u potpunosti lažne, kao i izjava da ne govorim istinu kada ga optužujem za neisplatu plaća, zbog čega ću zaštitu svog ugleda i časti potražiti sudskim putem. Točno je jedino da mi Antukić- koji se i dalje nalazi na međunarodnim tjeralicama Federalne uprave policije Bosne i Hercegovine, kao i Republike Srpske - duguje neisplaćene plaće za rad u veljači i ožujku, kao i naknadu za godišnji odmor, te neplaćene dodatke za noćni rad i rad na blagdane u njegovom kiosku u Puli u kojem sam radio 11 mjeseci. 


Skandalozno je da se Antukićem i svim njegovim beskrupuloznim lažima i djelovanjem prema radnicima ne bave mjerodavna tijela Republike Hrvatske, iako protiv njega postoje brojne prijave zaposlenika u njegovoj tvrtci "Eko Martina Tobacco, uključujući i moje upućene Inspektoratu rada i MUP-u. 

Željko Valentić, Zagreb 



Podijeli: Facebook Twiter