Ivić Pašalić ostao bez 15 vila na Paradižu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši političar HDZ-a Ivić Pašalić više nema 15 vila s bazenom na Paradižu između Vodnjana i Savičente. Naime, nakon nedavne nagodbe s Hypo Alpe Adria bankom ta je novčarska ustanova preuzela vlasništvo nad tim vilama i još 250 stanova u Zagrebu zbog kreditnog duga banci i vjerovnicima.

Pašalićeva tvrtka dugovala je ukupno 257 milijuna kuna, a samo Hypo Leasing Kroatien potražuje 254,4 milijuna kuna. Pašalić se odrekao vlastitih potraživanja u iznosu od 107 milijuna kuna, dok je ostatak banka uzela uknjiživši se na spomenute nekretnine. Dok je posao tekao kako treba, Pašalić je uspio prodati samo devet vila. Njegova firma Kapital konzalting, koja je u blokadi od srpnja 2012. godine, procijenjena je na skoro 149 milijuna kuna, a samo vile u Paradižu procijenjene su na nešto manje od 24 milijuna kuna.

Danas se više ne bavi nekretninama, već drvenim peletima. Njegova firma Mundus godišnje u tom poslu uprihodi 25 milijuna kuna. Ivića Pašalića smo telefonom dobili dok je bio na sajmu u Veroni. Rekao nam je da više ne namjerava nigdje graditi, pa tako niti u Istri. Što se njega tiče, kaže, s građenjem je završio.

- Kapital konzaltig je imao kreditna zaduženja s Hypo Alpe Adria bankom. U procesu nagodbe banka je prihvatila naš plan restrukturiranja koji smo predložili u srpnju prošle godine. Ta je tvrtka potpisala predstečajnu nagodbu pa je shodno tome morala podmirivati dugove koje je imala. Sa spomenutom bankom smo imali otvorena dugovanja po kreditima koji su nam služili za izgradnju vila. Sada kad smo se uspjeli dogovoriti, tvrtka Kapital konzalting je banci prodala sve nekretnine čime smo zatvorili sva dugovanja. Time je za nas ovaj posao okončan, kaže Pašalić.

Upitan hoće li ponovo graditi u Istri Ivić Pašalić nam je odgovorio da za sada ne planira nikakve investicije na našem poluotoku te da se okrenuo posve novoj djelatnosti. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter