Iveša: Reagirao sam jer neke stvari idu u kontra smjeru

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

U svjetlu svega onoga što se događalo prije, za vrijeme i nakon jučerašnje utakmice između Dinama i Istre 1961, znalo se da će današnji dan donijeti sve, samo ne ono na što smo navikli nakon prvenstvenog dvoboja. Istina, igrači su se u 10 sati okupili na "Drosini" kako bi na igralištu s umjetnom travom odradili rekuperacijski trening i tu nije bilo odstupanja od uobičajenog ritma. Članovi startne momčadi lagano su nizali krugove oko terena, dok su "rezervisti" i oni koju nisu putovali u Zagreb normalno trenirali i samo je jedna stvar nedostajala da bi se to moglo nazvati uobičajenim danom u uredu - trener.

Marijo Tot danas nije bio na "Drosini", barem ga mi tijekom pet sati koliko smo tamo proveli nismo uspjeli vidjeti, a na pitanje zašto ga nema, neslužbeni odgovor je bio kako je otvorio bolovanje. Da li je tome uzrok stres koji je doživio nakon što su mu igrači na Maksimiru i doslovno okrenuli leđa, ili samo "kupuje vrijeme" nismo uspjeli saznati, ali bilo kako bilo, igrači Istre 1961 odradili su 90-ak minuta pod paskom preostalih članova stručnog stožera na čelu s pomoćnim trenerom Darkom Raićem Sudarom, istuširali se i potom uputili u prostoriju za novinarske konferencije na koju je, točno u podne, u pratnji Darka Podnara došao izvršni direktor Michael Glover.

Sastanak s igračima trajao je sat vremena i po izlasku nitko od njih nije želio ništa službeno komentirati, jedino je kapetan Goran Roce u ime svih istaknuo da je razgovor s Gloverom protekao u pozitivnom ozračju i da svi vjeruju da će nakon njega stvari u klubu krenuti nabolje. Igrači su se potom razišli svojim putem, dok su se Glover i Podnar zadržali još sat vremena u razgovoru s Vanjom Ivešom. Kad je i on završio, izvršni direktor "zeleno-žutih" nije bio raspoložen za davanje bilo kakvih komentara te je samo u prolazu rekao da ćemo sve što nas zanima saznati tijekom narednih dana, ali je dopustio Iveši da iznese svoj stav i pojasni neke netočne informacije koje su posljednjih par dana izišle u javnost, poput one da je on suspendiran.

- Puno stvari se preko medija napumpalo u cijeloj ovoj priči pa tako i ta priča oko moje suspenzije. U posljednje dvije godine otkad sam se vratio u klub uvijek sam na fin i lijep način, možemo reći na tiho, pokušao popričati s glavnim i odgovornim ljudima i ispraviti neke stvari. Sada sam prvi put malo podigao ton i to je odmah tako odjeknulo. Na tom prvom sastanku s nama igračima bilo je troje ljudi od strane kluba i oni točno znaju kome je ono što sam rekao bilo upućeno. Jednostavno, u tom sam se trenutku osjetio dužan reći to što sam rekao jer sam vidio da neke stvari idu u kontra smjeru, da smo kao klub došli u situaciju kad trebamo napraviti još jedan korak prema naprijed, a mi smo se počeli vraćati unazad. Uzeo sam si za pravo da tako reagiram i to je bio moj osobni stav, moji suigrači ništa nisu znali o tome niti su to mogli pretpostaviti - rekao je Iveša. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter