Iveša: Bez straha protiv Dinama

Vratiti samopouzdanje - Vanja Iveša (M. ANGELINI)
Vratiti samopouzdanje - Vanja Iveša (M. ANGELINI)

Među igračima na koje trener Istre 1961 Robert Rubčić računa za današnje gostovanje kod Dinama, malo je onih koji su u "zeleno-žutom" dresu nastupili u Maksimiru. Posljednje tri utakmice, na kojima su Puljani primili 12, a postigli jedan jedini pogodak, odradio je samo Marcel Heister, a usto su u prošloj sezoni Dario Tomić i Dennis Salanović po jednom ulazili s klupe. Međutim, ako bismo malo dublje zagrebli u prošlost, otkrili bismo da je dvaput Maksimir pohodio Manuel Pamić te bio akter dviju najuspješnijih predstava pulskog prvoligaša na gostovanju kod Dinama, jedinog izborenog remija i jedinog minimalnog poraza.

No, od trenutačnih stanovnika "zeleno-žute" svlačionice, najviše puta je stadion nasuprot zagrebačkom Zoološkom vrtu pohodio onaj najiskusniji, Vanja Iveša. Ne računajući nastupe za Slaven Belupo, 38-godišnji Iveša dosad je upisao četiri ogleda u Maksimiru, što su ujedno bila i prva četiri gostovanja današnje Istre 1961 kod Dinama. Krenulo je s 3:0 za "modre" uz dva pogotka Eduarda, potom je bilo 0:0, pa 1:0 zahvaljujući Chagu, da bi u posljednjem dolasku na Maksimir s pulskim klubom, prije točno devet godina, Iveša pet puta morao vaditi loptu iz svoje mreže.

- Teško je uspoređivati sadašnji Dinamo i igrače koji danas brane njegove boje s onim prije desetak godina kad su za njih igrali Modrić, Ćorluka i Eduardo, no Dinamo je u Maksimiru uvijek Dinamo - rekao je Vanja Iveša, golman Istre 1961. - Protiv svake momčadi na domaćem terenu oni jurnu od prvog sudačkog zvižduka i potom "melju" 90 minuta. Imaju kvalitetu i na ruku im ide dobar teren na kojem lopta brzo ide, a usto svi znamo kako su agresivni te će svaka momčad koja njima dođe u goste sigurno imati problema.

Kako je Iveša u Maksimir stizao i s "farmaceutima" koji su imali puno bolju momčad od nekadašnje, ali i sadašnje Istre 1961, njegove konstatacije sigurno imaju određenu težinu.

- Kad sam igrao za Slaven Belupo i kad smo se borili za vrh onda nam je bilo još i teže, jer se Dinamo protiv bolje momčadi još jače "napali" i teško je očekivati nešto više od poraza. Tako će biti i danas, no najvažnije će biti da se mi muški postavimo, hrabro i borbeno te da svatko od nas da svoj maksimum, bez obzira kako se bude kretala utakmica - istaknuo je Iveša.  (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter