Ivanu Mršicu Putin poslao knjigu i CD

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prostorijama judo kluba Pula Fit u srijedu je urucena neobicna donacija. Naime, savjetnik veleposlanstva Ruske Federacije Andrej Ivankov i pocasni konzul Ruske Federacije u Puli Damir Pokupec urucili su devetogodišnjem Ivanu Mršicu iz Peruški knjigu i CD predsjednika ruske vlade Vladimira Putina s posebnom posvetom. "Dragi Ivane, želim ti uspješne, blistave borbe i sjajne pobjede", napisao mu je Putin.

Kako je došlo do ove neobicne suradnje na daljinu, ispricao nam je Ivan koji je rekao da ih je zapravo spojilo judo, odnosno "nježan put", što judo znaci na japanskom, i dobri ljudi. Pojašnjava da je na televiziji gledao dokumentarni film o Putinu i zamolio oca Borislava da mu pomogne napisati pismo u kojem je naveo da je judaš i da bi bio pocašcen da dobije Putinovu knjigu s CD-om. Tata je to i ucinio te prije tri mjeseca poslao pismo bez prevelikih ocekivanja.

- I Putin je judaš pa sam vjerovao da dijelimo istu ljubav i nadao se da ce mi ipak odgovoriti. I eto, jest, rekao nam je Ivan.

Tata Borislav pojašnjava da Ivan trenira judo tri godine, nositelj je narancasto-zelenog pojasa, a dosad je osvojio cak 19 medalja, od kojih su dvije broncane i jedna srebrna, a ostale zlatne. Posljednju je osvojio proteklog vikenda u Labinu. Njegov talent prepoznao je trener Ante Progomet koji je rekao da je Ivan ustvari do njega vec došao kao oblikovani sportaš, a on ga je samo usmjeravao. Smatra da ce mu ovo posebno priznanje biti poticaj za daljnje uspjehe.

Obitelj Mršic pripremila je prigodne darove za ruskog premijera, i to domacu istarsku rakiju i vino, maslinovo ulje i grancicu te monografiju. Savjetnik veleposlanstva Ivankov pozvao je Ivana i njegove roditelje da ih Putinu uruce osobno u Rusiji. Otkrio nam je da je ovo prva Putinova knjiga koja je stigla u Hrvatsku i, eto, otišla u prave ruke.


Podijeli: Facebook Twiter