Ivanu Miloticu prestižna nagrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazinac Ivan Milotic, asistent na Zavodu za pravnu povijest i rimsko pravo Pravnog fakulteta Sveucilišta u Zagrebu, jedan je od dobitnika godišnje nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima Društva sveucilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za znanstvena dostignuca u 2009.

Nagradu za podrucje društvenih znanosti dobio je za pravnu studiju "Rimska vojnicka diploma iz Umaga", objavljenu lani u nakladi umaške gradske knjižnice. Prema rijecima prof. dr. sc. Marka Petraka, prodekana Pravnog fakulteta u Zagrebu i predstojnika Katedre za rimsko pravo, Milotic je jedan od vodecih novijih autora u podrucju znanstvene obrade problematike Istre u antickim vremenima.

Milotic je doktorant na zagrebackom Pravnom fakultetu, na kojem je završio poslijediplomski studij iz gradanskopravnih i obiteljskopravnih znanosti. Podrucje njegovog znanstvenog interesa je gradansko i komparativno gradansko pravo te osobito arbitražno pravo, iz cega priprema doktorsku disertaciju.

Vecinu svojih studija iz podrucja pravne znanosti objavljuje u medunarodnim znanstvenim casopisima, a uvaženi je clan Društva europskih mladih pravnih povjesnicara (European Forum of European Young Legal Historians) na cijim skupovima redovito sudjeluje.

"Ova je nagrada za mene izuzetno vrijedno priznanje jer je dodjeljuje akademska zajednica, nastavnici i znanstvenici Sveucilišta u Zagrebu, naši znanstveni tutori i uzori. Nagrada se dodjeljuje za konkretno znanstveno dostignuce, stoga je ona i priznanje vrijednosti knjige 'Rimska vojnicka diploma iz Umaga', ali vodilja i poticaj za daljnje kvalitetno i utemeljeno znanstveno stvaralaštvo", rekao nam je Milotic.


Podijeli: Facebook Twiter