Ivanu Gianniju Šegonu nagrada HTZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecanu Ivanu Gianniju Šegonu Hrvatska turisticka zajednica u srijedu je dodijelila nagradu za životno djelo na svecanoj sjednici Sabora HTZ-a u Ilirskoj dvorani Narodnog doma u Zagrebu.

Dugogodišnjem turistickom djelatniku hotelijerskog društva Plava laguna nagradu su urucili ministar turizma i predsjednik HTZ-a Damir Bajs te direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulic.

Šegon, koji je u poreckom hotelijeru bio voditelj i organizator sportske rekreacije, ovo je vrijedno priznanje zaslužio jer je medu prvima shvatio da je bit turizma u aktivnom boravku u prirodi, rekreaciji i pokretu te da su bogati turisticki sadržaji nacin kako turiste zadržati i privuci u turisticko odredište.

Plava laguna je upravo zahvaljujuci njemu vec 1957. imala u ponudi skijanje na vodi, ronjenje na dah, jedrenje, veslanje, stolni tenis, a kroz godine proširivala se i ponuda sportskih aktivnosti za turiste.

Takoder, imao je važnu ulogu osmišljavanju i razvoju nautickog turizma te formiranju carter flote u Porecu, ali i duž hrvatske obale gdje su uvedene atraktivne sportske discipline kao što su skijanje na vodi, podvodne aktivnosti, vožnja glisera i vodenih skutera.

Sudjelovao je i u mnogim istraživanjima i pisanju radova iz podrucja sporta i aktivnog odmora. Iako je od 1991. u mirovini, i dalje suraduje u vodenju sportskih centara te svojim iskustvom i savjetima pomaže u kreiranju i koncipiranju sportskih sadržaja i objekata.

HTZ je tekoder dodijelio turisticku nagradu Anton Štifanic drugim vrijednim turistickim radnicima u protekloj godini. U kategoriji pojedinac priznanja su dobili Janja Celikovic, Mario Jantol i Zlatko Salaj, dok je u kategoriji tvrtka i/ili ustanova nagrada otišla u turisticko naselje Zaton.

Inace, na natjecaj za dodjelu nagrade za životno djelo stiglo je sedam kandidatura, godišnju turisticku nagradu Anton Štifanic za tvrtku ili ustanovu 14, a za kategoriju pojedinac 11.


Podijeli: Facebook Twiter