Ivano Balić potpisao za Wetzlar

Ivano Balić (Arhiva)
Ivano Balić (Arhiva)

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena Ivano Balić (34) karijeru će nastaviti u redovima njemačkog prvoligaša HSG Wetzlara.

Nakon što je prošao liječnički pregled Balić je sinoć potpisao ugovor na jednu sezonu. Službeno predstavljanje održat će se danas u Rittal Areni, a Balić će u zelenom dresu debitirati 25. kolovoza u domaćoj utakmici protiv Lemga.

Wetzlar će biti šesti klub rukometnog Mozarta. Karijeru je započeo u Splitu, potom je preselio u Metković, a igrao je i za Portland San Antonio, CO Zagreb i Atletico Madrid.

- Drago mi je da sam u Wetzlaru. Imam još jako puno snova. Nadam se da ovdje idućih godinu dana mogu igrati na visokoj razini, kazao je bivši svjetski prvak i olimpijski pobjednik za TV-postaju Sport1.

Nakon što je Atletico Madrid završio u stečaju, a Balić postao slobodan, za njegove usluge zainteresiralo se niz klubova. Najglasnije su se spominjali skopski Vardar, bjeloruski Meškov te Berlin. Na koncu je odabrao Wetzlar, klub iz istoimenog grada udaljenog oko 50 kilometara sjevernije od Frankfurta na Majni

- Vjerujem da će Balić biti vođa naše mlade momčadi. On će sigurno donijeti dodatnu kvalitetu našoj igri. Sada je važno da se što prije uklopi u našu momčad, kazao je izvršni direktor Bjorn Seipp.

Osim Balića kao moguća pojačanja kluba spominjali su se Rus Vasilij Filipov iz Čehovskih Medveda, Kentin Mahe (HSV), Španjolac Alvaro Ferrera i Francuz Pierre-Yves Ragota. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter