Ivanja uz sport i zabavne igre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanom sjednicom Vijeca Mjesnog odbora Sveti Ivan te zabavnim i sportskim programom obilježili su u Svetom Ivanu kod Buzeta Dan MO-a te Ivanju, tradicionalni pucki sajam i katolicki blagdan posvecen rodenju Ivana Krstitelja.

Sumirajuci proteklo jednogodišnje razdoblje, predsjednik MO-a Nenad Stokovic istaknuo je da su organizirali sedam rabota.

- Grad Buzet pomogao je materijalno, a mještani su u radnim akcijama sami rješavali odvodnju oborinskih voda ispod Korte i betonirali kanale. Ukljucili su se u košnju trave uz glavnu ulicu u Svetom Ivanu te u uredenje okoliša sportsko-rekreacijskog centra Sv. Ivan koji obuhvaca djecje te nogometno, rukometno i košarkaško igralište, rekao je Stokovic.

Uskoro se ocekuje rekonstrukcija državne ceste od Bršcaka do raskrižja u Buzetu, a cilj je u Sv. Ivanu, kroz koji ova dionica prolazi, da se što bolje osmisli, s pješackim prijelazima i autobusnim stajalištima. Ocekuje se i asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Brgadu i popravak ceste Mohorove njive - Brgad.

Sv. Ivan, naglasio je buzetski gradonacelnik Valter Flego, primjer je uspješnog MO-a iz dva razloga, jedan je taj što Grad ima punu podršku oko pripreme projekata koji se kandidiraju na razne natjecaje, a s druge primjer je MO-a koji se na vrijeme prilagodio novom nacinu rada i života te puno više ulaže vlastitog rada i truda kako bi s mještanima realizirao odredene projekte kroz rabote i volonterske akcije.

U sklopu bogatog programa Ivanje održan je sportski program te plesna zabava uz Replay band i buzetski Zen bend. Na bocarskom turniru sudjelovalo je 12 ekipa. Prvo mjesto zauzela je ekipa Roca, druga je "Sloga" Sv. Martin, treca Oslici te cetvrta Selca. Najbolji koštador turnira je ?ildo Buršic. Prvoplasirana na konopaškom turniru je ekipa Peroja, drugo mjesto zauzela je ekipa Matulji, trece Sv. Ivana , a cetvrto Kršana. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter