Ivanišević: Vrhunski projekt u Umagu


Goran Ivanišević i Istraturist predali su gradonačelniku Umaga Viliju Bassaneseu tri stipendije za talentirane mlade tenisače. To je učinjeno na predstavljanju novog teniskog PRO Campa koji nosi Ivaniševićevo ime i koji će on osobno voditi u sklopu Umag Tennis Academyja.

Predstavljanju su u Gradskoj vijećnici prisustvovali tenisač Marin Čilić, koji se s Ivaniševićem priprema za novu sezonu, predsjednik Uprave Istraturista Željko Kukurin, mali tenisači i predstavnici lokalnih teniskih klubova i Turističke zajednice. Stipendiste, koji će imati prigodu trenirati i učiti od najuspješnijeg hrvatskog tenisača, izabrat će stručni lnijudi iz sportske branše, najavio je gradonačelnik.

Ivanišević će svoje znanje i iskustvo u PRO kampovima prenositi mlađim generacijama i svim ljubiteljima tenisa. Kao prijatelj akademije i njen aktivni član, nadzirat će aktivnosti kampova, koji će se održavati ukupno šest tjedana tijekom srpnja i rujna, te sudjelovati na treninzima i vježbama i u razvoju taktika na terenu.

Novi je to korak njegovog povratka u hrvatski tenis, započet angažmanom u Hrvatskom teniskom savezu.

- Zahvaljujem Istraturistu i Umaškoj teniskoj akademiji na povjerenju i prilici za suradnju. Iznimno mi je drago što sam postao dio ove lijepe teniske priče i sretan sam što ću prenijeti djelić svog iskustva mladim teniskim nadama i potaknuti ih da ostanu u domovini. Radi se o vrhunskom projektu s kojim Hrvatska ulazi na mapu svjetskih akademija, rekao je Ivanišević.

Gradonačelnik je najavio daljnji razvoj sportske infrastrukture izgradnjom novih 15-ak teniskih igrališta na području Stella Marisa te uređenje najveće sportske zone na Mediteranu kako bi spoj turizma i sporta zaživio 365 dana u godini.

Svaki kamp će trajati tjedan dana i uključivat će četiri sata teniskog treninga dnevno, uz Ivaniševićevo prisustvo i savjetovanje, za ukupno 24 sata treninga i devet kondicijskih vježbi. Očekuje se dolazak i međunarodnih polaznika, djece i odraslih te mališana koja žele naučiti igrati ili poboljšati znanje tenisa u sklopu drugih ljetnih aktivnosti i zabave na moru. (K. FLEGAR, foto M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter