Ivančić više nije trener Sandre Perković

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Ivančić više nije trener najbolje hrvatske atletičarke Sandre Perković, koju će od sada trenirati Edis Elkasović, priopćio je atletski klub Dinamo-Zrinjevac u utorak. 

"Nakon osam godina izvanredno uspješne suradnje najbolji hrvatski trener Ivan Ivančić i najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković zajednički su donijeli odluku o prekidu suradnje. Oba svjetski poznata i globalno uspješna člana našeg kolektiva sa zadovoljstvom gledaju na proteklih osam godina svoje suradnje koje su obilježile povijest naše atletike i sporta u cijelini i uključuju zlatnu medalju s Olimpijskih igara, dva naslova prvakinje Europe, niz rekorda i pobjeda u Dijamantnoj ligi što je rezultat izvanrednog talenta Sandre Perković, zajedničkog napornog dugogodišnjeg rada i vrhunskog znanja trenera Ivana Ivančića", kaže se u priopćenju.

"Oboje na proteklu suradnju gledaju s ponosom i obostranim poštovanjem. Dosadašnji pobjednički tim u 2013. godini kreće s novim programima i novim suradnicima. Sandra Perković pripremat će se za nove pobjede u suradnji sa trenerom Edisom Elkasovićem. Ivan Ivančić priprema novu generaciju mladih šampiona. Obaveza je svih sportskih institucija grada Zagreba i Republike Hrvatske, da im pruže podršku koju su više nego pošteno zaslužili svojim dosadašnjim radom i uspjesima. Vjerujemo da će oba programa i oboje sjajnih aktera naše sportske scene, uz takvu podršku, donijeti nove trenutke slave Hrvatskoj i našoj atletici kao i Dinamu-Zrinjevac najboljem atletskom kolektivu u Republici Hrvatskoj. Nadamo se da će ova velika imena hrvatske atletike ostaviti prostora za buduću suradnju u zajedničkom interesu i interesu hrvatske atletike", dodaje se u priopćenju.

Sandra Perković je pod Ivančićevim vodstvom osvojila zlatnu olimpijsku medalju bacivši novi hrvatski rekord od 69,11 metara, dva naslova prvakinje Europe, te pobjedu u Dijamantnoj ligi.   

Direktor Hrvatskoga atletskog saveza Siniša Ergotić nije krio razočarenje, ali nije bio iznenađen odlukom o razlazu. 

"Doza žaljenja je tu jer se rastaje najuspješniji atletski tandem u Hrvatskoj koji nam je donio olimpijsku zlatnu medalju i dvostruki naslov europske prvakinje i pobjednice Dijamantne lige, ali s druge strane ljudski gledano, ako suradnja više ne ide dalje, dobro je da su se na mirni način razišli", kazao je Ergotić.

Po njegovim riječima, sada je najvažnije da Sandra nastavi kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

"Mi u HAS-u moramo napraviti sve kako bi stvorili optimalne uvjete za trening Sandre Perković koja mora dobiti najboljeg trenera u Hrvatskoj ili izvan nje kako bi i idućih deset godina, jer toliko još može trajati njena karijera, mogla donositi nasjanija odličja s velikih natjecanja", zaključio je Ergotić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter