Ivančić: Nema raskola u istarskom HNS-u

Veljko Ivančić i članovi istarskog HNS-a na pazinskom skupu (D. ŠIŠOVIĆ)
Veljko Ivančić i članovi istarskog HNS-a na pazinskom skupu (D. ŠIŠOVIĆ)

Nakon zatvorenog sastanka proširenog predsjedništva istarskog HNS-a danas ujutro u Pazinu, čelni istarski HNS-ovac Veljko Ivančić izvijestio je novinare da su potvrđene nedavne odluke predsjedništva istarskog HNS-a o podršci Valteru Flegu kao kandidatu za istarskog župana te o izbornoj koaliciji HNS-a i IDS-a na listama za Skupštinu Istarske županije i Gradsko vijeće Pule.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih istarskih podružnica HNS-a osim Buzeta te još neki koji iz objektivnih razloga nisu mogli doći. Upitan znači li odsustvo predstavnika buzetske podružnice, s obzirom na suprotne izjave tamošnjeg prvog HNS-ovca i potpredsjednika istarskog HNS-a Darka Kranjčića, početak raskola u istarskom HNS-u, Veljko Ivančić odgovorio je: "Imamo razumijevanja za njegove izjave, i iako s njima nismo presretni, svjesni smo da oni mogu imati subjektivno mišljenje o tome tko je bolji s obzirom da oba kandidata za župana dolaze iz Buzeta. Uvjereni smo da će s vremenom i gospodin Kranjčić uvidjeti da je Valter Flego bolji izbor za župana".

Ivančić je dodao da ne može biti riječi o raskolu u stranci ako su sve podružnice suglasne s odlukama predsjedništva osim jedne, a neodaziv Buzećana pazinskom sastanku ocijenio je "njihovim izborom", jer "nikoga se ne može natjerati da dođe ako neće".

Ponovio je da istarski HNS podržava Flegovu kandidaturu za župana jer u njemu vidi "sposobnost, političku mudrost, znanje i spremnost za nošenje s problemima s kojima se župan mora nositi", a kako HNS sebe smatra "strankom projekata", smatra da će s Flegom kao županom u Istri "moći razvijati projekte važne za razvoj Istre i nova radna mjesta". (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter