Ivana živi svoj glazbeni san

Ivana sa suradnicima na promociji spota (Ana DRAŠČIĆ)
Ivana sa suradnicima na promociji spota (Ana DRAŠČIĆ)

"Lažni svijet", nova je pjesma mlade buzetske pjevačice osebujnog glasa Ivane Majcan, čiji je spot premijerno prikazan na promociji u Caffe baru "Sara" u Roču u krugu Ivaninih najbližih prijatelja, obitelji i suradnika. Za pjesmu "Lažni svijet" koja se može uvrstiti u pop rock sa primjesama swinga i countrya kojem je Ivana u zadnje vrijeme sve više naklonjena, sama je napisala stihove. Glazbu potpisuje njen otac Danilo Majcan, dok su za aranžman zaslužni Danilo Majcan i Mauro Giorgi u čijem je studiju u Puli pjesma i snimljena. Spot je sniman u vili "Denis" u Štrpedu te na cestama Buzeštine, a redatelj i snimatelj je Goran Draščić iz Foto Prizme.

Vesela pjesma

- "Lažni svijet" vesela je pjesma pa je takav i spot, veseo, razigran i mladenački. Cijela pjesma je u jednoj metafori. Govori o bijegu iz stvarnosti koja je zapravo bila lažna. Glavna junakinja jednostavno jednog jutra odluči napustiti sve, krenuti svojim putem i živjeti svoj san. U snimanju su sudjelovali moji dragi prijatelji glazbenici, Dejan Damijanić, Petar Selar, Ratko Benčić, Rok Božić i Siniša Neno Nemarnik dok je poznati hrvatski dizajner Zoran Aragović osmislio predivnu haljinu u retro stilu inspiriranu pop artom i stripom, kaže Ivana.

Ivani je ovo treći spot, ujedno i nastavak suradnje sa standardnim autorskim timom. Prvi spot je u ožujku 2013. godine snimila za pjesmu "Kad bude kasno" za koju je također sama napisala stihove. Glazbu potpisuje Siniša Nemarnik, dok je za aranžman zaslužan Mauro Giorgi. Autor spota je buzetska Foto Prizma .Uslijedio je prošlogodišnji spot za pjesmu "Puste su mi noći", za koju je također sama napisala stihove. Glazbu potpisuje Siniša Nemarnik, a aranžman Mauro Giorgi i Danilo Majcan.

Brojni festivali

Ivana je stasala na pozornicama lokalnih dječjih festivala "Mali veliki mikrofon" i "Do, re, mi". Na svom prvom pravom festivalskom nastupu 2007. godine, "Grobnička skala" u Čavlima, s pjesmom "Istina" Brune Krajcara, osvojila je prvo mjesto žirija. Na poziv Andreja Baše kao debitantica zapjevala je i na MIK-u, a potom i ČAnsonfestu u Kastvu.

Izvodila je pjesme na čakavskom dijalektu, a prije tri godine dobila je priliku zapjevati pjesmu na književnom standardu te debitirati na međunarodnom festivalu šansone Chansonfest u Zagrebu sa pjesmom "Večer je kasna dušo" za koju tekst potpisuje Jakša Fiamengo, a glazbu Duško Rapotec - Ute. Nastupila je i na prošlogodišnjoj retrospektivi Chansonfesta, u povodu 50. godina festivala gdje su je pozvali da otpjeva pjesmu Ane Štefok "Vrata ruža" za koju je tekst napisala Vesna Parun, a uglazbio ju je Zvonko Špišić.

Zadnjih godina Ivana je sama je svoj tekstopisac, a veliki i još uvijek neostvaren san joj je izdati prvi album. Ljeto joj je, kaže, potpuno "bukirano", nastupa gotovo svakodnevno, a njeni fanovi mogu je čuti uživo na ljetnim pozornicama Poreča i Rovinja. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter