Ivana Vojnić Vratarić izlaže u Rojcu

S izložbe "Leftovers for starters" Ivane Vojnić Vratarić
S izložbe "Leftovers for starters" Ivane Vojnić Vratarić

Sutra u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca bit će otvorena izložba radova Ivane Vojnić Vratarić, izvedbene i likovne umjetnice iz Zagreba s pulskom adresom. Izložba "Leftovers for starters" predstavit će autoricu kroz seriju novih slika, slika starijeg datuma i pokoju site-specific intervenciju u samom prostoru dnevnog boravka.

Njeni se radovi - crteži ili bilo kakva intervencija, instalacija zadržavaju oko motiva "saća" (geometrijski lik heksagona) kojeg slika još od studentskih dana. Više od deset godina upravo je taj motiv neiscrpan u njenom likovnom izražaju. Na prijašnjim izložbama predstavljalo ga se kao motiv koji beskonačnim širenjem u svojoj strukturi zadobiva vremensku dimenziju koja podsjeća na primarni autoričin medij, tj. ples, no unutar sebe ipak na tragu slike on sakriva opsesivnost, meditativnost i skok u neku drugu stvarnost, a ne nužno pokret, koji je možda više vidljiv u drugoj seriji Ivaninih radova koji predstavljaju radove s motivom papirnatih aviona.

Organizator događaja je Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter