Ivana Trump i Lothar Matthäus stižu u Rovinj

Ivana Trump (Arhiva)
Ivana Trump (Arhiva)

Niti mjesec dana Rovinj ne dijeli od najvećeg sportskog spektakla - prvog Rovinj Beach Polo turnira. Na zemljanom terenu, tik do mora u uvali Porton Biondi, na kojoj su prošlog tjedna započeli radovi na pripremi polo terena, od 12. svibnja natjecat će se četiri međunarodne ekipe igrača iz Argentine, Švicarske, Njemačke, SAD-a, Švedske i Velike Britanije, a koji će na pedesetak skupocjenih argentinskih konja odmjeriti svoje snage i vještine u ovom kraljevskom sportu.

Kraljevski sport za četiri tima

A da je uistinu riječ o kraljevskom sportu govore i informacije prema kojima će u vrijeme održavanja turnira, odnosno na samim tribinama sportskog terena boraviti i poznata imena - Ivana Trump, američka bogatašica i vlasnica nekoliko modnih i kozmetičkih brandova te bivša supruga biznismena Donalda Trumpa, kandidata za predsjednika SAD-a, Enno von Ruffin, potomak ugledne njemačke obitelji, među inim poznat i kao pokretač user-friendly novih standarda u poljoprivrednoj proizvodnji (npr. tvrtke Cerealis),  Riccardo Illy, tzv. kralj kave, suvlasnik kompanije 'Illycaffe' i bivši gradonačelnik Trsta, te Lothar Matthäus, njemački nogometni trener i bivši nogometaš s obitelji kao i mnoga druga poznata imena iz političkog, poslovnog i svijeta zabave.

Uz imena četiri natjecateljska tima - Team Adris,

Team Heineken, Team Tagheuer i Team Jamnica, valja istaknuti i da će sudac na utakmicama biti aktivni polo igrač s dvadeset godina iskustva Marc Holmes, koji je ujedno proglašen najboljim sudcem u ovom sportu. Ulogu komentatora imat će Chris Hyde, čije se iskustvo u polo areni smatra legendarnim. Uz to što je prozvan jednim od najboljih polo igrača na svijetu, u svojoj karijeri broji čak pet pobjeda na turniru u St. Moritzu i prvi je britanski polo igrač sa dosegnutim 10+ hendikepom u polu na pijesku. Upravo, njihova prisutnost prvom izdanju polo turnira dodatno potvrđuje visoku razinu kvalitete natjecanja. Što se pak tiče samih priprema one  uključuju arenu s pješčanim terenom veličine 70 puta 40 metara i tribine, lounge zonu  s ponudom hrane i pića, izložbeni prostor za sponzore turnira te konjušnice. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter