Ivana Milas Klarić je nova pravobraniteljica za djecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivana Milas Klarić nova je pravobraniteljica za djecu, odlučio je danas Hrvatski sabor pred kojim je prisegnula da će svoju dužnost obavljati pravično, časno, savjesno u najboljem interesu djece.

Milas Klarić imenovana je većinom zastupničkih glasova , a na dužnosti pravobraniteljice zamjenit će Milu Jelavić kojoj mandat istječe 31. ožujka.

Jelavić je odradila odličan posao, a ljestvica u pravobraniteljstvu podignuta je visoko, poručili su u raspravi i saborska većina i oporba.

Pravobraniteljicu, na prijedlog hrvatske Vlade, imenuje i razrješuje Sabor na osam godina te može biti ponovno imenovana.

Milas Klarić (1974.) dolazi sa zagrebačkog Pravnog fakulteta gdje je 2010. izabrana u nastavno zvanje docenta na Katedri za obiteljsko pravo.

Na tom je fakultetu diplomirala, obranila magistarski rad i doktorsku disertaciju. Dobitnica je rektorove nagrade i stipendije Zlatko Crnić u dvije akademske godine (1994./95. i 1995./96.) kao jedan od najboljih studenata prava u tim akademskim godinama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter