Ivana Majcan nastupila na Chansonfestu

Ivana Majcan na zagrebačkom Chansonfestu (Goran Draščić)
Ivana Majcan na zagrebačkom Chansonfestu (Goran Draščić)

Puna dojmova vratila se sa Chansonfesta koji je održan u zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija. Ivana Majcan, mlada buzetska pjevačica predstavila se pjesmom "Jedan mali cvijet" za koju glazbu potpisuje Duško Rapotec Ute, a tekst Bruno Kovačić. Riječki dvojac pogodio je senzibilitet pjevačice zavidnog raspona glasa, a ujedno i vješto uklopio elemente šansone.

Ivana je bila jedina predstavnica Istre i Kvarnera na Chansonfestu na kojem je nastupilo devetnaest renomiranih izvođača, među njima Ibrica Jusić, Sandra Bagarić, Zrinko Tutić, Hrvoje Hegedušić, Dražen Žanko, Miro Ungar, Ksenija Erker. Festivalskim orkestrom ravnao je Josip Cvitanović, dok je voditelj bio Vojo Šiljak.

Festival nije natjecateljskog karaktera, već je cilj promovirati šansonu. Ivani je ovo bio sedmi festivalski nastup uopće. Započela je festivalom Grobničke skale u Čavlima, pa preko MIK-a i ČAnsonfesta u Kastvu, gdje je nastupala nekoliko godina zaredom, dospjela do zagrebačkog festivala šansone.

- Bila mi je čast drugu godinu zaredom sudjelovati na jednom tako renomiranom hrvatskom festivalu kao što je Chansonfest, u društvu velikih umjetnika, jer su neki od njih i glumci ne samo pjevači. Slučajno sam se zatekla u šansoni, ali mi je to ujedno jako drago jer odgovara mojem senzibilitetu i boji glasa, rekla je Ivana.

Povjerila nam je da je imala i malu tremu jer su iz publike njen nastup pratile velike pjevačke zvijezde poput Radojke Šverko, Tereze Kesovije, Maje Blagdan, Gabi Novak i Arsena Dedića.

- Dobila sam puno pohvala za pjesmu, interpretaciju, ali i izgled za koji se prvi put pobrinula Aleksandra Dojčinović, poznata hrvatska dizajnerica, što mi doista puno znači. Festival je ove godine bio međunarodnog karaktera jer su nastupili i pjevači iz Njemačke i Slovenije, istaknula je Ivana.

Snimka festivala moći će se pogledati na HRT2 30. studenog u 20 sati. U pulskom studiju Maura Giorgija Ivana upravo snima novu pjesmu "Lažni svijet" i time je sve bliža izdavanju prvog albuma koji bi trebao izaći sredinom iduće godine. Otkrit ćemo i malu tajnu: cijeli Ivanin vizualni imidž za novi album bit će retro štiha. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter