Ivana Kindl u kampanji Prijatelja životinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U najnoviju kampanju Prijatelja životinja - "Kastracija spašava živote", kojom se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost kastracije kucnih životinja, ovih dana ukljucila se naša poznata pjevacica Ivana Kindl. Ona je sa svojim mackom Woodyjem snimila seriju fotografija koje su poslužile za izradu jumbo plakata koji su, osim u Puli, postavljeni u Zagrebu, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru, Požegi i drugim gradovima.

- Psi i macke ne žive u divljini, vec u suživotu s ljudima i njihova prekobrojnost i nekontrolirano razmnožavanje povezani su s velikom patnjom neželjenih i napuštenih životinja. Zakon o zaštiti životinja u clanku 48., stavku 5. i 6. nalaže da su skrbnici kucnih životinja dužni osigurati kontrolu razmnožavanja životinja, a u slucaju nekontroliranog razmnožavanja zbrinuti njihove potomke. U protivnom ih se tereti za troškove i kaznu od 5.000 do 15.000 kuna za fizicke i od 30.000 do 50.000 kuna za pravne osobe, piše u priopcenju ove udruge za zaštitu životinja.

- Uvijek je bolje sprijeciti nego lijeciti, a kada su u pitanju toliki nedužni životi jasno je da kastracijom životinja pokazujemo odgovornost i sprjecavamo njihovo ubijanje. Smatram da trebamo biti savjesni prema svojim kucnim životinjama i ne zaboraviti brojne napuštene macke i pse koji cekaju našu pomoc, izjavila je Ivana Kindl.


Podijeli: Facebook Twiter