Ivana Brkljačić posjetila pulske osnovne škole

Ivana Brkljačić sa osnovnoškolcima (M. ANGELINI)
Ivana Brkljačić sa osnovnoškolcima (M. ANGELINI)

U srijedu, 15. svibnja u 11 sati na stadionu SRC Uljanik Veruda u Puli održat će se drugo u nizu kvalifikacijskih natjecanja Erste Plave lige.

Riječ je o dječjem atletskom natjecanju pod nazivom "Brže. Više. Jače" koje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. Tom je prigodom Pulu posjetila poznata sportašica Ivana Brkljačić, inače direktorica Hanžekovićeva memorijala.

U namjeri da animiraju djecu na prijavu na natjecanje te poticanje djece na bavljenje sportom, obišla je nekoliko pulskih osnovnih škola.

- Očekujemo kako će se pulski osnovnoškolci prije svega dobro zabaviti, a potom i da će ih ponijeti natjecateljski duh i da će dati sve od sebe kako bi bili najbolji, najbrži, najjači. Izuzetno mi je drago da se jedno od kvalifikacijskih natjecanja odvija upravo u Puli, a pokazano zanimanje osnovnoškolaca i velik broj prijava koje smo primili do ovog trenutka govori kako nas očekuje napeto i brojno natjecanje, rekla je Brkljačić.

Predviđa se kako će Liga privući preko 5.000 mladih natjecateljica i natjecatelja, a u finale, koje će se održati u rujnu, plasirat će se 480 najboljih natjecatelja iz Pule, Varaždina, Rijeke, Zadra, Osijeka, Splita i Zagreba.

Vrijednost i značaj ovog projekta od prvog dana prepoznale su i podržale najuspješnije hrvatske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković, te najveća hrvatska atletska nada Ivan Horvat, a nedavno se ambasadorima Lige pridružila i najbolja hrvatska maratonka Lisa Stublić. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter