Ivana Armanini izlaže u Cvajneru

"Katalog" Ivane Armanini
"Katalog" Ivane Armanini

Samostalna izložba 40-ak plakata A1 formata istaknute zagrebačke strip autorice i ilustratorice te pokretačice časopisa autorskog stripa Komikaze Ivane Armanini, uz istodobno predstavljanje hvaljenog autoričinog Kataloga u formi strip albuma koji prati seriju samostalnih izložbi autorice, otvorit će se večeras u 21 sat u pulskoj Galeriji Cvajner. Za glazbeno događanje tom će prilikom pobrinuti Ame kvartet. Izložba će biti otvorena do 6. siječnja iduće godine.

Ivana Armanini završila je zagrebačku Akademiju likovnih umjetnosti, a od osnivanja 2002. godine vodi Komikaze, mrežu za proizvodnju, promociju i distribuciju autorskog stripa s fokusom na nezavisnu scenu, kroz koju najviše objavljuje i izlaže na preko 200 izložbi, radionica i festivala. Prošle godine pokrenula je Femicomix turneju ("ženski strip", predstavljen u sedam država), a ove godine Femicomix ediciju koja predstavlja ženske autorice - pojedinačno, kroz seriju izložbi i katalogom.

Autoričin, pak "Katalog" u formi strip albuma, dočekan je sjajnim međunarodnim kritikama, pa je tako primjerice Bernard Holtrop- Willem iz francuskih časopisa Charlie Hebdo i Liberation napisao: "Drske crno-bijele stranice Ivane Armanini ne sliče na ništa što se inače smatra 'stripom'. Oni su pljuska časnoj profesiji grafičkih romana. Prečudne, presnažne, prelijepe. Dama je sigurno luda". (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter