Ivan Vrdoljak u Rovinju: Sankcija neće biti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ovom trenutku, gotovo smo sigurni da je situacija s Europskom komisijom oko "lex Perkovića" riješena. Hrvatska neće imati sankcije. Situaciju možemo popraviti, izjavio je ministar gospodarstva i potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u Rovinju, gostujući na Weekend Media Festivalu.

-  U koaliciji nema problema niti oko komunikacije, nivo pristojnosti se uvijek zna, izjavio je Vrdoljak na raspravi posvećenoj političkoj komunikaciji i trolistu političara, novinara i PR-a pod nazivom "Što se u politici smije, a što ne".

Komentirao je i situaciju u SDP-u, gdje je isključena Aleksandra Kolarić (koja je u tom trenutku sjedila pored njega) te kazao da bi je i on, da je na Milanovićevom mjestu, pozvao k sebi na razgovor i pitao: "Hej, a što ti to pričaš?".

- U HNS-u nitko nije nastradao na taj način, i ne znam bismo li bili baš tako brzi. No, to je definitivno stvar za raspravu unutar stranke, a ne u javnosti, rekao je Vrdoljak.

Čedomir Jovanović, bivši potpredsjednik Vlade Srbije i šef srpskih liberala, pohvalio je držanje premijera Zorana Milanovića oko "lex Perkovića".

- Bruxelles je pokazao veliku dozu nerazumijevanja i površnosti i imam razumijevanja za dostojanstveni stav, pa i arogantno držanje vašeg premijera. Jedino što je pogrešno jest komunikacija o tom slučaju, kazao je. Komentirao je i slučaj Kolarić: "Zrelost društva i politike jest u tome da prihvati i svoje drugo ja".

"Zvijezda dana" Aleksandra Kolarić ponovno je kritizirala premijera Milanovića da njegov osobni stil poništava i uspjehe koje ima. "A premijer se drži s uskim krugom suradnika zatvoreno, kao da je stalno pod opsadom. "Ne možete se Hrvatima obraćati latinskim izrekama", kazala je. (T. TOMIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter