Ivan Štokovac po šesti put na čelu vijeća


U novi saziv Općinskog vijeća Oprtlja na lokalnim izborima izabrano je sedam vijećnika s liste IDS-SDP, te dva vijećnika s liste HNS-a. S liste IDS - SDP u sastavu vijeća su Ivan Ipša, Ivan Štokovac, Deni Basaneže, Marijela Antonac, Sebastijan Bančić, Barbara Vežnaver Antonac i Dejan Vežnaver, dok su s liste HNS-a izabrani Daniel Katarinčić i Damir Vižintin.

Konstituirajuću sjednicu otvorila je predstavnica Ureda državne uprave Slobodanka Vale, a nakon verificiranih vijećničkih mandata vođenje je preuzeo Ivan Ipša kao prvi izabrani član sa kandidacijske liste IDS-SDP koja je dobila najviše glasova. Pod njegovim su predsjedanjem vijećnici položili svečanu prisegu. Ipša je potom izabran za potpredsjednika vijeća. Za predsjednika oprtaljskog vijeća na preksinoćnjoj konstituirajućoj sjednici ponovno je izabran Ivan Štokovac s liste IDS-SDP koji će ovu funkciju obnašati u svom šestom mandatu.

Štokovac se zahvalio na ukazanom povjerenju i izrazio zadovoljstvo pomlađenim vijećnićkim sastavom.

- Imamo iskustva, volje, znanja i možemo jako puno doprinijeti još boljem i bržem razvoju oprtaljskog područja, istaknuo je Štokovac. Najavio je da će u aktualnom mandatu nastojati intenzivirati vijećnićki rad po resorima tako da svaki vijećnik preuzme dio zacrtanih projekata i bude jedan od pokretača u njihovoj realizaciji.

Čestitke novoizabranim vijećnicima uputio je i načelnik općine Oprtalj Aleksander Krt koji tu funkciju neprekidno obnaša od 1993. godine i osnutka općine. Krt je zakoračio u svoj sedmi mandat kojim je zasjeo na prvo mjesto liste istarskih načelničkih rekordera. - Morat ćemo zajedno surađivati, biti konstruktivni i kritični, ali u prvom redu razmišljati o projektima i inicijativama koji će unaprjeđivati naš kraj, poručio je Krt. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter