Ivan Kovačić: Petrina me nagovarao da poduprem SDP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonačelnik Omiša i član Mosta nezavisnih lista Ivan Kovačić u ponedjeljak je izjavio kako je Stipe Petrina njega nagovarao da podupre SDP, te da Petrina u svojim izjavama za javnost laže.

"Mogu reći, a to ću potvrditi ako treba i na poligrafu, mislim da on ima nekakve prikrivene motive jer Stipe Petrina je i mene lobirao da dam glas, unutar Nacionalnog vijeća Mosta i saborskih zastupnika, SDP-u, a da će se on na osnovu svojih pregovaračkih sposobnosti potruditi da dobijemo novac za naše lokalne sredine. Ali, Most ne funkcionira na takav način", rekao je Kovačić novinarima u Omišu.

Dodao je kako to mogu potvrditi i neki ljudi koji su bili za stolom u kafiću kada mu je to Petrina rekao.

"Osamdeset posto Mosta još uvijek je na okupu, Most funkcionira. Ukoliko se bude netko prodavao - a vidite da se sada pojedini osipaju, ovih 15 je za sada složno i mislim da će i ostati složni", rekao je Kovačić odgovarajući na novinarska pitanja. Ne može se govoriti o podjeli u Mostu ako 80 posto zastupnika podržava Nacionalno vijeće i zastupnike Mosta, a 20 posto to jest njih četvero ne podržava, rekao je.

Po Kovačićevim riječima, Petrina zadnjih desetak dana konstantno izlazi u javnost obrušavajući se na Most, ali njegove izjave ne odgovaraju istini.

"Mogu reći da gospodin Petrina laže" rekao je, a kao primjer je među ostalim naveo izjavu Stipe Petrine da je on, Petrina, prvi prozvao predsjednika Mosta Božu Petrova zbog njegovog kratkotrajnog susreta nasamo s predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović.

"Gospodin Petrov je najprije sam izjavom izvijestio o svojem susretu s predsjednicom i rekao kako mu je ona rekla da Most vodi računa ne samo o gospodarskoj situaciji nego i o vanjskopolitičkoj situaciji na Balkanu i u ovom dijelu Europe", kazao je Kovačić i dodao da Petrina nakon sastanka sa predsjednicom Republike, na sastanku Nacionalnog vijeća i zastupnika Mosta, uopće nije spominjao taj susret Bože Petrova i predsjednice Grabar-Kitarović.

Kovačić je istaknuo kako je prevelik pritisak na Most. Most nezavisnih lista ima 15 zastupnika, a u Saboru ih je još 136 i na njih nitko ne vrši pritisak, iako i oni mogu napraviti saborsku većinu, poručio je.

Na upit kako će zastupnici Mosta postupiti 3. prosinca na utemeljiteljskoj sjednici novog saziva Sabora, Kovačić je odgovorio "o tom potom" jer treba vidjeti kakvih će prijedloga biti.

Odbacio je medijske napise da se Most priklanja "lijevo" ili "desno", ustvrdivši kako Most i dalje ustrajava na reformskoj vladi.

Petrina smatra da je Kovačić podlegao pritiscima
Izabrani zastupnik Mosta i primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina uzvratio je u ponedjeljak protuoptužbama kolegi iz Mosta Ivanu Kovačiću tvrdeći da je podlegao pritiscima.

Pošto je zastupnik Mosta i omiški gradonačelnik Ivan Kovačić na poslijepodnevnoj konferenciji za novinare rekao kako ga je Petrina nagovarao da podupre SDP, pri čemu ga je optužio da napada Most i laže u svojim izjavama, Petrina ga je preko Facebooka nazvao "najvećim razočaranjem" i "lažovom bez premca", ustvrdivši kako je riječ o prijevari birača.

"Jasno je da si podlegao pritiscima... Lagao si mi o sastavu Nacionalnog vijeća, lagao si mi doslovno sve, od početka si znao da će se ovo desiti. Što se tiče SDP-a, pa Kovačiću, ti si meni u Splitu sam rekao da ti nećeš ni pod koju cijenu sa HDZ-om. Objasni kako sam ja to mogao tebi jamčiti novac od SDP-a kad ni ja za Primošten od ove Vlade nisam dobio ni lipe", piše Petrina.

Kovačić je danas rekao da ga je Stipe Petrina nagovarao da podupre SDP-ovu koaliciju za sastavljanje Vlade.

"Stipe Petrina je i mene lobirao da dam glas, unutar Nacionalnog vijeća Mosta i saborskih zastupnika, SDP-u, a da će se on na osnovi svojih pregovaračkih sposobnosti potruditi da dobijemo novac za naše lokalne sredine", ustvrdio je. 

"Ne znam tko te na ovo nagovorio ili prisilio, ali u svakom slučaju ne žele ti dobro. Uostalom, ako se budete držali onoga što je potpisao Božo Petrov i ovjerio kod javnog bilježnika, jasno je da nam predstoje novi izbori", zaključio je Petrina.

Petrina, od kojega je Most zatražio da do prve sjednice novoga saziva Sabora u četvrtak odluči hoće li biti u njegovu klubu zastupnika, poručio je prije toga preko Facebooka da - ako ne bude bio dio Mosta - "sigurno neće" ići kod Drage Prgometa i u HRID, nego će biti samostalan zastupnik. (Hina)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter